Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 64 10.03.2009 6

3123-2009 (010)

Liikuntapalvelukeskuksen toimintasäännön muuttaminen

Tiivistelmä: -

Liiklk § 64

Hallintopäällikkö Ilkka Mäkynen:

Liikuntalautakunta on hyväksynyt 15.9.2005 § 211 Liikuntapalvelukeskuksen nykyisen toimintasäännön. Toimintasäännössä määritellään Liikuntapalvelukeskuksen johto, tulosalueet, päälliköiden yleiset tehtävät ja ratkaisuvalta sekä hallintopäällikön erityinen ratkaisuvalta.      

Hallintosäännön 20 § mukaan lautakunta hyväksyy toimintasäännön, jolla se päättää alaisensa organisaation toiminnan järjestämisestä. Toimintasääntö on laadittava kaupunginhallituksen antamia ohjeita noudattaen ja neuvotellen kaupunginjohtajan tai toimialan apulaiskaupunginjohtajan kanssa.

Lautakunnalla ja johtokunnalla on oikeus siirtää toimivaltaansa alaiselleen toimielimelle tai viranhaltijalle toimintasäännöllä.

Liikuntapalvelukeskuksen toimintasäännön 2 § määrätään liikuntajohtajan tehtävistä ja ratkaisuvallasta. Pykälään tulisi lisätä seuraava kohta:

- päättää vapaakorttien jakamisesta lautakunnan hyväksymien periaatteiden mukaisesti

Pykälästä tulisi poistaa kohta:

- päättää hallintosäännössä määrätyistä virastopäällikön toimivaltaan kuuluvista henkilöstöasioista

Kohta on tarpeeton koska hallintosääntö rajaa toimivallan riittävällä tavalla.

Liikuntapalvelukeskuksen toimintasäännön 5 § käsittelee hallintopäällikön erityistä ratkaisuvaltaa. Kyseinen pykälä tulee päivittää, sillä siinä viitataan saamisten laskutus- ja perimisohjeiden pykäliin 19 ja 21, joiden numerot ovat nykyisin 18 ja 20.

Saamisten laskutus- ja perimisohjeiden 18 §:n 1 momentti kuuluu seuraavasti:

”Maksun saava virasto tai laitos voi päättää lykkäyksen myöntämisestä maksuaikaan. Lykkäystä maksuaikaan voidaan myöntää yksityisoikeudellisten saamisten osalta enintään 3 kuukautta ja julkisoikeudellisten saamisten osalta enintään 12 kuukautta. Ratkaisuvallasta lykkäyksen myöntämiseen määrätään viraston tai laitoksen toimintasäännössä.”

Saamisten laskutus- ja perimisohjeiden 20 §:n 2 momentti kuuluu:

”Maksun saava virasto tai laitos voi päättää helpotuksen tai vapautuksen myöntämisestä viivästyskoron tai perimiskulujen maksamiseen. Ratkaisuvallasta helpotuksen tai vapautuksen myöntämiseen määrätään viraston tai laitoksen toimintasäännössä.”

Liikuntapalvelukeskuksen toimintasäännön 5 §:n tulisi kuulua:

Hallintopäälliköllä on sen lisäksi, mitä edellä on määrätty päälliköiden tehtävistä ja ratkaisuvallasta, ratkaisuvalta seuraavissa asioissa:

- päättää saamisten laskutus- ja perimisohjeiden 18 §:n 1 momentin mukaisen lykkäyksen myöntämisestä maksuaikaan sekä 20 §:n 2 momentin mukaisen helpotuksen tai vapautuksen myöntämisestä viivästyskoron tai perimiskulujen maksamiseen.

Liite 1Muutettu liikuntapalvelukeskuksen toimintasääntö

Palvelutoimen apulaiskaupunginjohtaja puoltaa esitystä.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hyväksyä liitteenä olevan muutetun liikuntapalvelukeskuksen toimintasäännön. Muutos astuu voimaan 1.4.2009 alkaen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunginhallitus
tpvPursiainen Sari


Liitteet:

Liiklk § 64
Liite 1:Muutettu liikuntapalvelukeskuksen toimintasääntö