Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta3418.02.201515

1593-2015 (002, 004)

Turun liittyminen Kulttuurisen seniori- ja vanhustyön verkostoon

Tiivistelmä:

Kulttuurilautakunnalle esitetään, että Turku liittyisi mukaan Kulttuurisen seniori- ja vanhustyön valtakunnalliseen verkostoon. Toimintaan ei liity mitään taloudellisia sitoumuksia eikä se velvoita siihen tulevaisuudessakaan.

Kultlk § 34

Kulttuuriohjaaja Olli Hirvonen 6.2.2015:

Useissa kunnissa ja toimijoissa on herännyt viime vuosina tarve kansallisen kulttuurisen seniori- ja vanhustyön verkoston perustamiseksi. Verkosto nähdään joustavana ja innovatiivisena toimintamuotona kehitettäessä uutta luovaa kulttuuritoimintaa, joka sijoittuu taide-, kulttuuri-, sosiaali- ja terveysalan rajapinnalle.

Joulukuussa 2014 kuntien ikääntyneiden kulttuuri- ja sosiaalipalveluissa työskentelevät kulttuurituottajat ja -koordinaattorit kokoontuivat Helsingissä pohtimaan verkoston perustamista ja sen toimintamallia. Kokouksessa päätettiin aloittaa verkoston toiminnan suunnittelu ja käynnistäminen. Verkosto voi rakentua jo olemassa olevien vapaamuotoisten alueellisten ja poikkihallinnollisten toimijaverkostojen yhteenliittymäksi. Sen perustan muodostavat kunnalliset kulttuurialan ja sosiaali- ja terveysalan toimijat. Verkoston perustamisessa ovat ilmaisseet olevansa mukana Helsinki, Oulu, Vantaa, Jyväskylä, Tampere, Espoo, Kuopio ja Pukkila. Verkoston vetovastuusta on kiinnostunut ainakin Helsingin kaupunki.

Turulla on paljon osaamista ja myös tuloksia ikäihmisten kulttuuristen hyvinvointipalvelujen tuottamisesta. Toisaalta muissa kaupungeissa on toimintamalleja ja tapoja, joista voidaan ottaa oppia. Olisi tärkeää että Turku on mukana aktiivisesti tämän verkoston toiminnassa. Toimintaan ei liity mitään taloudellisia sitoumuksia eikä se velvoita siihen tulevaisuudessakaan. Yhteyshenkilönä ja Turun kaupungin edustajana Kulttuurisen seniori- ja vanhustyön verkostossa voi toimia vapaa-aikatoimialan ikääntyneiden kohderyhmätoiminnasta vastaava kulttuurikoordinaattori.

Liite 1Kulttuurisen seniori- ja vanhustyön valtakunnallinen verkosto -selostus

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää, että Turku liittyy mukaan Kulttuurisen seniori- ja vanhustyön valtakunnalliseen verkostoon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHirvonen Olli


Liitteet:

Kultlk § 34
Liite 1:Kulttuurisen seniori- ja vanhustyön valtakunnallinen verkosto