Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta15211.09.20137

9807-2013 (065)

Kahvila Kisällin vuokratarjouspyyntö

Tiivistelmä: -

Kultlk § 152

Museopalvelut, vs. museopalvelujohtaja Olli Immonen/intendentti Petteri Järvi:

Eva Juvan ja Turun museokeskuksen/Turun kaupungin välinen Kahvila Kisällin määräaikainen vuokrasopimus päättyy 30.9.2013. Kahvila Kisälli sijaitsee Luostarinmäen käsityöläismuseon alueella.

Turun museokeskuksen ja Luostarinmäen käsityöläismuseon toiminnan kannalta kahvilapalvelut ovat ensisijaisen tärkeitä. Museokeskus esittää, että käynnistetään tarjouskilpailu, jonka lopputuloksena valittavan toimijan kanssa tehdään vuokrasopimus alkaen 1.12.2013 tai sopimuksen mukaan.

Vuokralaiseksi halutaan hyvätasoinen palveluntarjoaja, joka palvelee museon asiakkaita. Palveluntarjoajalla tulee olla kiinnostusta kehittää toimintaansa sekä käsitys siitä, miten kahvilapalvelut ovat osa asiakkaiden museokokemusta.

Museopalvelujohtaja Olli Immonen ja asiakaspalvelusta vastaava intendentti Petteri Järvi yhdessä kaupungin Kiinteistöliikelaitoksen tilapalvelujen ja lakimiesten kanssa valmistelevat kahvilan tarjouspyynnön ja hoitavat sekä kilpailutuksen että tilan vuokraamisen. Kahvilatilan vuokra ja kahvilasta saatavat tulot tulevat Museokeskukselle.

Vuokraus alkaa 1.12.2013 tai sopimuksen mukaan ja vuokrasopimus on toistaiseksi voimassa oleva. Tarjouksessa on esitettävä vuosivuokran määrä prosentteina liikevaihdosta, sekä vähimmäisvuokran määrä, ilman arvonlisäveroa. Vuokrasopimus tehdään kuitenkin arvonlisäverollisena. Vähimmäisvuokra sidotaan elinkustannusindeksiin.

Palveluntarjoajalta edellytetään pitkäaikaista ja monipuolista kokemusta hyvätasoisen kahvila-ravintolatoiminnan järjestämisestä. Tarjouksen liitteenä on oltava kuvaus siitä, miten tarjoaja aikoo ideoida toimintaa sekä liikeidea kohteeseen.

Palveluntarjoajalta edellytetään lisäksi, että kahvilan on oltava auki aina, kun Luostarinmäen käsityöläismuseo on auki.

Tutustuminen kahvilatiloihin ja keittiöön järjestetään pyynnöstä.

Kaupunki pidättää itsellään oikeuden olla hyväksymättä mitään annetuista tarjouksista sekä varaa itselleen oikeuden neuvotella tarjouksen tehneiden kanssa. Vuokratarjouspyyntö julkaistaan kaupungin www-sivuilla ja lähetetään erikseen potentiaalisille tarjoajille.

Liite 1Vuokratarjouspyyntöluonnos

Liite 2Vuokrasopimusluonnos

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää valtuuttaa museopalvelujen vs. museopalvelujohtaja Olli Immosen ja intendentti Petteri Järven yhdessä Kiinteistöliikelaitoksen tilapalvelujen kanssa käynnistämään tarjouskilpailun liitteenä olevien asiakirjojen pohjalta.

PäätösKulttuurilautakunta päätti valtuuttaa vs. museopalvelujohtaja Olli Immosen ja intendentti Petteri Järven yhdessä Kiinteistöliikelaitoksen Tilapalvelujen kanssa käynnistämään tarjouskilpailun liitteenä 2 ja 3 olevien asiakirjojen mukaisena.

Liite 3Vuokratarjouspyyntöluonnos (muutettu)

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, tilapalvelut
tiedVapaa-aikatoimiala, museopalvelut
tpvImmonen Olli
tpvJärvi Petteri


Liitteet:

Kultlk § 152
Liite 1:Vuokratarjouspyyntöluonnos, Kahvila Kisälli
Liite 2:Vuokrasopimusluonnos, Kahvila Kisälli
Liite 3:Vuokratarjouspyyntöluonnos (muutettu), kahvila Kisälli