Tiina Aaltonen /Olli Immonen      2.9.2013      1 (2)

 

 

Ravintolayrittäjille

 

 

 

tarjouspyyntö KAHVILA KISÄLLIN kahvila-ravintolatilojen vuokraamisesta

 

Turun kaupunki pyytää tarjoustanne Luostarinmäen käsityöläismuseon (jatkossa museo) yhteydessä sijaitsevan Kahvila Kisällin tilojen vuokraamisesta kahvila-ravintolakäyttöön.

 

Vuokraus alkaa 1.12.2013 tai sopimuksen mukaan. Edellinen vuokrasopimus päättyy 30.9.2013. Tämän jälkeen tiloissa tehdään kunnostustöitä, joiden jälkeen kahvilatoiminnan toivotaan taas olevan käynnissä joulusesongin aikaan.

 

Vuokrattavat tilat ja muut sopimusehdot ilmenevät oheisesta liitteenä olevasta sopimusluonnoksesta. Vuokrasopimus on toistaiseksi voimassa oleva. Tarjouksessa on esitettävä vuosivuokran määrä prosentteina liikevaihdosta, sekä vähimmäisvuokran määrä, ilman arvonlisäveroa. Vuokrasopimus tehdään kuitenkin arvonlisäverollisena. Vähimmäisvuokra sidotaan elinkustannusindeksiin.

 

Vuokralaiseksi halutaan hyvätasoinen palveluntarjoaja, joka palvelee museon asiakkaita. Palveluntarjoajalla tulee olla kiinnostusta kehittää toimintaansa. Palveluntarjoajan tulee olla selvillä siitä, miten kahvilapalvelut ovat osa asiakkaiden museokokemusta. Palveluntarjoajalta edellytetään pitkäaikaista ja monipuolista kokemusta hyvätasoisen kahvila-ravintolatoiminnan järjestämisestä. Tarjouksen liitteenä on oltava kuvaus siitä, miten tarjoaja aikoo ideoida toimintaa sekä liikeidea kohteeseen. Palveluntarjoajalta edellytetään lisäksi, että kahvilan on oltava auki aina, kun museo on avoinna. Museon aukioloajat vahvistaa museopalvelujohtaja vuosittain. Tällä hetkellä voimassa olevan päätöksen mukaan museo on auki 1.12.2013 - 6.1.2014 sekä 29.11. – 31.12.2014 ti-su 10-16, 1.5.-21.9. 2014 museo on auki ti-su 10-18 ja lisäksi 2.6.-31.8. ma-su 10-18.

 

Museon vuotuinen kävijämäärä on noin 35.000. Museo on tällä hetkellä avoinna kesä- ja joulusesongin aikana.

 

Tiloissa on kahvilatoimintaan tarvittavat irtokalusteet. Tarjoajan tulee hankkia omalla kustannuksellaan tarvitsemansa muu irtain käyttöomaisuus kuten astiat, ruokailuvälineet, lasisto, lämpölevy, mikroaaltouuni, kahvikeittimet sekä kassalaitteet ym.

 

Tarjouspyyntöasiakirjat ovat nähtävinä kaupungin www-sivuilla, ja niitä ovat tarjouspyyntökirje sekä vuokrasopimusluonnos.

 

Tutustuminen kahvilatiloihin ja keittiöön järjestetään pyynnöstä.

 

Tarjouspyynnöt arvioidaan seuraavasti

 

Tarjoukset tulee toimittaa kahdessa suljetussa kuoressa, josta toisessa on selvitys tarjoajan aikaisemmasta toiminnasta ja tarjottava liikeidea.

Toisessa kirjekuoressa on tarjoushinta.

 

Kilpailutyöryhmä arvioi ensin selvityksen tarjouksen tekijästä, jonka tulee olla ollut alalla 5 vuotta, sekä hänen aikaisemmat toimintansa ravintola-alalla, tarjoajalla tulee olla aiempaa kokemusta hyvätasoisen kahvilan ylläpidosta.

 

Liike-idean tulee soveltua museon toimintaan ja ympäristöön, ja sen tulee täyttää hyvätasoisen kahvila-ravintolan kriteerit.

 

Vain edellä mainitut seikat täyttäneet tarjoukset pääsevät hintavertailuun.

 

Sekä liike-idea että hinta ovat lopullisessa arvioinnissa ratkaisevia tekijöitä.

 

 

 

Lisätietoja vuokrauksista voi tiedustella Kiinteistöliikelaitokselta Tiina Aaltoselta puh. 050 5589 329 ja Museokeskukselta intendentti Petteri Järveltä puh. 050 467 2006.

Kirjalliset tarjoukset on jätettävä suljetussa kirjekuoressa viimeistään 11.10.2013 klo 14.00 museon toimistoon, osoite Turun museokeskus, PL 286, 20101 Turku. Tarjoukset on toimitettava kahdessa erillisessä kirjekuoressa joista toiseen on merkittävä ”sisältää hinnan” Molempiin kuoriin on merkittävä Kahvila Kisällin kahvilavuokraustarjoukset.

 

Kaupunki pidättää itsellään oikeuden olla hyväksymättä mitään annetuista tarjouksista sekä varaa itselleen oikeuden neuvotella tarjouksen tehneiden kanssa.

 

 

 

 

 

 

 

LIITTEET      Vuokrasopimusluonnos