Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta4921.03.201212

4451-2011 (016)

Kulttuurilautakunnan toiminnan ja talouden vuosiraportti osana kaupungin tilinpäätöstä

Tiivistelmä: -

Kultlk § 49

Talousjohtaja Jukka Laiho ja laskentapäällikkö Seija Liinoja 31.1.2012:

”Kuntalain 69 §:n mukaan tilinpäätökseen sisältyvässä toimintakertomuksessa on esitettävä selvitys valtuuston asettamien toiminnallisten tavoitteiden toteutumisesta. Toimintakertomuksessa on myös annettava tietoja sellaisista kunnan talouteen ja konsernitaseeseen liittyvistä oleellisista asioista, joista ei ole tehtävä selkoa tuloslaskelmassa tai taseessa.

Kaupunginvaltuusto on vuoden 2011 talousarvion noudattamista koskevien määräysten yhteydessä päättänyt, että kaupunginvaltuuston vuodelle 2011 sitoviksi hyväksymien tavoitteiden sekä talouden tasapainottamiseen tähtäävien toimenpiteiden toteuttamisesta tulee raportoida kaksi kertaa. Toteutumisraportit tehdään heinäkuun lopun tilanteen ja talousarviovuoden lopun tilanteen mukaan. Tilikauden 1.1. – 31.12.2011 lopullinen toiminnan ja talouden toteutuma raportoidaan tasekirjaan liitettynä.”

Hallintopäällikkö Mikael Höysti:

Kulttuurilautakunnan vuosi oli toiminnan osalta menestys. Toiminnallisiin tavoitteisiin päästiin ja monelta osin ylitettiin. Kävijämäärät kääntyivät selkeään nousuun, osin kulttuuripääkaupunkivuoden myötä. Talouden osalta kulttuurilautakunta pysyi sille vahvistetun talousarvion puitteissa. Nettoyksiköistä teatterin nettotulos oli budjetoitua huonompi, johtuen tulojen jäämisestä alle tavoitteen. Kaupunginorkesteri ja museokeskus saavuttivat budjetoitua paremman tuloksen. Raportti on lähetetty talouden vastuualueelle.

Liite 1Kulttuurilautakunnan toiminnan ja talouden vuosiraportti 2011

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta merkitsee asian tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Kultlk § 49
Liite 1:Kulttuurilautakunnan toiminnan ja talouden vuosiraportti 2011