Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta17008.09.201017

3786-2008 (010, 011)

Kulttuuritoimen myynnin, markkinoinnin ja viestinnän tukitoimintojen yhdistäminen

Tiivistelmä:

Kulttuurilautakunta kuulee väliraportin tehdystä työstä ja käy asiasta lähetekeskustelun marraskuun kokouksen päätöksentekoa varten

Kultlk § 170

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

Toukokuun kokouksessa 19.5. §108 kulttuurilautakunta merkitsi kulttuuritoimen myynnin, markkinoinnin ja viestinnän tukitoimintojen yhdistämisen tilannekatsauksen tiedokseen ja päätti, että seuraava väliraportti annetaan syyskuun kokouksessa.

Projektinvetäjä Sanna Wolstenholme aloitti työnsä myynnin, markkinoinnin ja viestinnän yhdistämisen muutoksen vetäjänä 24.5.2010 ja on tehnyt selvitystyötä ja luonnostellut ehdotuksen uudeksi toimintamalliksi.

Liite 1Kulttuuriasiainkeskuksen myynnin markkinoinnin ja viestinnän yhdistäminen: yhteinen keskitetty myyntipalvelu

Selvitystyön aikana on vahvistunut käsitys siitä, että nimenomaan proaktiivisen myynnin käytäntöjen luominen ja aktiivinen toimeenpano ovat ensisijaisen tärkeitä myynnin kehittämisessä, joten sen tulee olla yhdistämisen ensimmäinen vaihe.

Tarkoituksenmukaisinta on aloittaa myynnin uudistus luomalla proaktiiviseen myyntiin keskittyvä kulttuuriasiainkeskuksen yhteinen myyntipalvelu, joka keskittyy asiakastuntemuksen lisäämiseen ja uusasiakashankintaan ensisijaisesti ryhmä- ja yritysmyynnissä. Tilamyynnin yhdistäminen on jo käynnissä, ja se tukee ryhmä- ja yritysmyyntiä ja tulee sen osaksi.

Yhteisen myyntipalvelun tulisi aloittaa 1.1.2011 ja resurssit sitä varten on koottava ensisijaisesti olemassa olevista työnkuvia eheyttämällä ja toimintaa tehostamalla. Tavoitteena on lisätä myynti- ja maksutuloja pitkällä tähtäimellä ja lisäystavoitteista tehdään suunnitelma syksyn aikana. On myös tehtävä myynnin osalta henkilötyövuosi-, resurssi- ja osaamiskartoitus niin, että saadaan kokoon myyntipalvelun ydinryhmä, joka voi lähteä kehittämään toimintaa. Tämä edellyttää myös vakanssi- ja nimikemuutoksien valmistelua. Lautakunta päätti 17.3. §55 että henkilötyövuosi-, resurssi- ja osaamiskartoituksen tehdään niin, että tarvittavat vakanssimuutosehdotukset voidaan tehdä yhtenä pakettina hallintojaostolle viimeistään elokuussa 2010 ja että osaamisvajeiden täyttämiseen tarvittava koulutus voidaan myös aloittaa viimeistään elokuussa 2010. Tämä osoittautui liian nopeaksi aikatauluksi, mutta myynnin osalta tämä työ tehdään syksyn aikana ja markkinoinnin osalta vuonna 2011.

Kun myyntipalvelu on saatu koottua ja aloittanut toimintansa, sen läheiseksi yhteistyökumppaniksi tulevat markkinointi- ja viestintätiimi sekä sisällöntuottajat ja tämä puolestaan ohjaa markkinoinnin ja viestinnän yhdistymistä hallintokuntatasolla, jota työstetään eteenpäin erikseen laadittavan aikataulun mukaan.

EhdotusKulttuurilautakunta päättää, että valmistelua jatketaan ehdotuksen pohjalta ja että päätösehdotukset yhteisen myynnin toimintamallista ja organisaatiosta tuodaan lautakunnan marraskuun kokoukseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvWolstenholme Sanna


Liitteet:

Kultlk § 170
Liite 1:Kulttuuriasiainkeskuksen myynnin markkinoinnin ja viestinnän yhdistäminen: yhteinen keskitetty myyntipalvelu