Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 295 16.12.2009 28

2673-2009 (041)

Kulttuurilautakunnan talousarvio ja tuloksen siirto suunnitelmakaudelle 2010 - 2012

Tiivistelmä: -

Kultlk § 295

Kulttuuriasiainkeskuksen hallintopäällikkö Mikael Höysti:

Kulttuuriasiainkeskuksen kanslian on yhteistyössä talouden vastuualueen kanssa valmistellut mahdollisuutta siirtyä kuntalain 65 § mukaiseen talousarvioseurantaan museokeskuksen, kaupunginorkesterin ja kaupunginteatterin osalta niin, että taloudellinen (budjetoitua parempi) tulos voidaan siirtää seuraavalle vuodelle.

Asiassa on esitetty kolme erilaista vaihtoehtoa toteuttaa taloudellisen tuloksen siirtäminen seuraavalle vuodelle. Vaihtoehdot syntyvät siitä, millä tasolla tuloksen siirtäminen seuraavalle vuodelle toteutetaan ja pidetään tarkoituksenmukaisena. Vaihtoehtoja on tarkemmin analysoitu esittelytekstissä ja kuvattu oheisessa liitteessä.

LiiteKulttuurilautakunnan talousarvio ja tuloksen siirto suunnitelmakaudelle

Kulttuuritoimen ja talouden vastuualueen yhteisten neuvottelujen perusteella on päädytty kokeiluluonteisesti ehdottaa siirtymistä Oulun mallia (vaihtoehto 1) mukailevaan ehdotukseen kulttuurilautakunnan talouden jatkuvuuden järjestämisestä.

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta yhtyy talouden vastuualueen kantaan ja esittää, että kaupunginhallituksen tulisi esittää kaupunginvaltuustolle, että vuoden 2010 talousarvion toteuttamisessa varauduttaisiin kokeilemaan kulttuurilautakunnan taloudessa ns. tulokseen perustuvaa esityksen mukaista budjetointimallia (vaihtoehto 1) muutaman vuoden ajan. Mikäli kokeilu osoittautuu ongelmalliseksi, siitä voidaan luopua. Oulun kaupungin kulttuuritoimessa on käytössä tämän tapainen budjetointimalli.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallitus


Liitteet:

Kultlk § 295
Liite 1:Kulttuurilautakunnan talousarvio ja tuloksen siirto suunnitelmakaudelle 2010-2012