Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta13007.05.201315

2548-2013 (351, 353)

Lounais-Suomen aluehallintoviraston terveydensuojelun ja tupakkavalvonnan arviointiraportit (Yth)

Tiivistelmä:

Lounais-Suomen aluehallintovirasto (AVI) arvioi syksyn 2012 aikana Turun kaupungin ympäristöterveydenhuollon terveydensuojelun ja tupakkavalvonnan toteuttamista ja lainmukaisuutta. Valvonnassa todettiin sekä vahvuuksia että kehityskohteita. Kehitysehdotuksista tärkeimpiä olivat yhtenäisen valvontakäytännön luominen ja valvonnan voimavarojen parantaminen

Ksylk § 130

Ympäristöterveydenhuolto, ympäristöterveydenhuollon johtaja Liisa Palmu 24.4.2013:

Lounais-Suomen aluehallintovirasto (AVI) arvioi syksyn 2012 aikana Turun kaupungin ympäristöterveydenhuollon terveydensuojelun ja tupakkavalvonnan toteuttamista ja lainmukaisuutta.

Terveydensuojelu- ja tupakkavalvonnan ohjaus- ja arviointi Turun toteutettiin 2.10. – 20.11.2012 välisenä aikana samassa yhteydessä elintarvikevalvonnan auditoinnin kanssa. Siihen sisältyi myös vettä toimittavan laitoksen ja tupakan vähittäismyynnin valvonnan arviointi. Kokonaisuuteen kuului viranhaltijoiden yleishaastattelu 2.10., vesilaitosten valvontaa tekevän viranhaltijan haastattelu ja kohdekäynti vesilaitoksella 23.10., tupakan vähittäismyynnin valvontaa tekevän viranhaltijan haastattelu ja kohdevalvontakäynti 31.10. sekä loppukokous 20.11.2012.

Etukäteen tutustuttavina asiakirjoina oli valvontayksikön asiakirjoja sekä vesilaitoksen hyväksymispäätös, kolme vesilaitoksen tarkastuskertomusta, vesilaitoksen toimintasuunnitelma talousveden laadun häiriötilanteissa, tupakkavalvonnan kohteen tupakkatuotteiden vähittäismyyntilupa ja kolme kohteen tarkastuskertomusta.

Aluehallintovirasto toteaa johtopäätöksinään seuraavaa:

Vahvuuksina todetaan hyvä viranomaisyhteistyö ja erityistilanteihin varautumisen harjoittelu vesilaitoksen kanssa ja tupakkavalvonnan osalta valvontasuunnitelman toteuttaminen painopistealueiden mukaisesti. Kehitysehdotuksina mainitaan mm. yhtenäisen valvontakäytännön luominen, erityistilannesuunnitelman päivitys, valvonnan voimavarojen parantaminen ja lautakunnan vastuu ko. asiassa.

LiiteAluehallintoviraston arviointipalaute 15.2.2013 liitteineen: Terveydensuojeluvalvonnan ohjaus- ja arviointikäynti

EhdotusKaupunkisuunnittelu-  ja ympäristölautakunta merkitsee terveydensuojelun ja tupakkavalvonnan arviointipalautteen tiedoksi.  

Ympäristöterveydenhuollon toiminnan kehittämisessä tulee huomioida aluehallintoviranomaisen esittämät kehitysehdotukset. Resurssien tarve tulee huomioida henkilöstösuunnitelmassa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvYmpäristötoimiala, toimialan hallinto
tpvYmpäristötoimiala, ympäristöterveydenhuolto


Liitteet:

Ksylk § 130
Liite 1:Aluehallintoviraston arviointipalaute 15.2.2013 liitteineen: Terveydensuojeluvalvonnan ohjaus- ja arviointikäynti