Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta7026.03.201312

1159-2013 (234)

Turun kaupungin omistamille maille annettavien metsästyslupien periaatteet ja luvista perittävät maksut (Ys)

Tiivistelmä:

Ympäristö- ja kaavoituslautakunta vahvisti Turun kaupungin maille myönnettävien metsästyslupien periaatteet viimeksi vuonna 2009 eikä niiden sisällön osalta ole merkittävää tarkistamistarvetta. Luvista perittäviä maksuja esitetään sen sijaan korotettavaksi siten, että seuroilta peritään metsästysalueiden kokoon suhteutettu vuosittainen maksu.

Ksylk § 70

Ympäristönsuojelujohtaja Mikko Jokinen 14.3.2013

Yhteensä 11 metsästysseuraa on anonut lupaa harjoittaa metsästystä kaupungin omistamilla mailla 1.3.2013 alkavalla 4-vuotiskaudella. Seuroista viisi on turkulaisia ja niissä on yhteensä 240 jäsentä. Lähikuntien seuroja on kuusi ja niiden 395 jäsenestä turkulaisia on 37. Kaikki hakemukset koskevat alueita, joihin seuroilla on ollut aiemmin metsästysoikeus.                        

Kaupungin omistamille maille myönnetyt metsästysluvat on jaettu kahteen eri tyyppiin: hirvieläinlupiin  ja pienriistalupiin. Hirvieläinluvat koskevat riistanhoitopiirin pyyntilupaa vaativia hirvieläimiä eli hirveä, valkohäntäpeuraa ja kuusipeuraa. Pienriistaluvat koskevat (ellei seurakohtaisesti muuta todeta) metsästyslaissa mainittuja rauhoittamattomia eläimiä sekä seuraavia riistalajeja: metsäkauris, metsäjänis, rusakko, piisami, kettu, supikoira, mäyrä, näätä, minkki, fasaani ja sepelkyyhky sekä metsästyslaissa luetellut vesilintulajit.

Ehdotus lupien myöntämisessä noudatettaviksi periaatteiksi on esitetty ohessa (Liite 1.).

Aikaisempaan verrattuna merkittävin muutos on seuroilta perittävissä maksuissa. Aiemman luvista perittävän kerta suoritteisen käsittelymaksun lisäksi seuroilta esitetään perittäväksi myös metsästysalueen suuruuteen perustuva vuotuinen maksu.

Näiden periaatteiden pohjalta myönnettävistä seurakohtaisista luvista tekee päätöksen lautakunnan tekemän johtosäännön perusteella ympäristönsuojelujohtaja.

Liite 1Metsästyslupien periaatteet ja niistä perittävät maksut

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää hyväksyä metsästyslupien myöntämisessä noudatettavat periaatteet ja vahvistaa niistä perittävät maksut liitteen 1 mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvYmpäristötoimiala, ympäristönsuojelu


Liitteet:

Ksylk § 70
Liite 1:Metsästyslupien periaatteet ja niistä perittävät maksut