Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus11713.03.20172

1580-2017 (649)

Eldor Oy:n anomus urheilupuiston kenttien käytöstä DBTL-kaupunkifestivaalia varten

Tiivistelmä: -

Kh § 117

Johtaja Tuomas Heikkinen:

Eldor Oy on 7.2.2017 päivätyssä hakemuksessaan pyytänyt lupaa saada käyttää urheilupuiston yläkenttää ja ylähiekkakenttää Down By The Laituri -kaupunkifestivaalia varten ajalle 23.7. - 31.7.2017. Varsinaiset festivaalipäivät ovat 27. – 29.7.2017. Down By The Laituri – kaupunkifestivaali järjestettiin viime vuonna ensimmäisen kerran urheilupuistossa. Urheilupuiston yläkenttä toimi erinomaisesti tapahtuma-areenana.

Kaupungin ja Eldor Oy:n välisen sopimuksen mukaan DBTL-tapahtuma on vähintään neljänä perättäisenä päivänä järjestettävä kaupunkifestivaalitapahtuma, joka koostuu mm. päivittäin järjestettävistä ulkoilmakonserteista ja klubitapahtumista. Eldor Oy on velvollinen hankkimaan kaikki tapahtumassa tarvittavat viranomaisluvat. Sopimuksen mukaan kaupunki osoittaa Eldor Oy:n käyttöön DBTL-tapahtumaa varten tarvittavia alueita mm. Aurajoen rannalta asianmukaista korvausta vastaan. Kaupungin ja yhtiön välinen sopimus on voimassa alkuperäisen sopimuskauden 2013–2016 jälkeen toistaiseksi voimassa olevana. Sopimus on irtisanottavissa kunkin kalenterivuoden päättyessä. Irtisanomisaika on kaksi vuotta.

Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen rinnalle on perusteltua myöntää toistaiseksi voimassa oleva maankäyttölupa, joka on irtisanottavissa pääsopimuksen mukaisesti kunkin kalenterivuoden päättyessä. Irtisanomisaika olisi maankäyttöluvankin osalta kaksi vuotta. Jatkuvuudella varmistetaan tapahtuman artistikiinnitysten toimivuus ja siten kaupungin omistaman tavaramerkin kilpailukyky. Tulevina vuosina tapahtuma voidaan järjestää aina heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Ajankohtaa voidaan muuttaa kaupungin ja Eldor Oy:n yhteisellä sopimuksella.

Kaupunginjohtajan toimivaltaan kuuluva asia tuodaan kaupunginhallituksen päätettäväksi, koska tapahtumien yhdenvertaisen kohtelun periaatteen mukaisesti joudutaan poikkeamaan liikuntapaikan normaalista hinnoittelusta. Vuoden 2017 tapahtuman vuokrahinnaksi esitetään 2.800 euroa (sis. alv 10 %) Tapahtumalle asetettava vuokrahinta noudattaa yleisesti käytössä olevaa festivaalien maanvuokratasoa.

Tapahtuman ehdot on valmisteltu yhteistyössä konsernihallinnon, liikuntapalveluiden ja kiinteistötoimialan kesken. Vuokra-alueen ja sen lähialueen käytön ehdot on määritelty seuraavasti:

Kaupungin viranomaisilla on oikeus suorittaa katselmuksia ja tarkastuksia myös vuokra-aikana.

Liite 1Muut käyttöehdot

Kaupunginjohtajan toimivaltaan kuuluu kaupunginhallituksen johtosäännön 15 §:n mukaan päättäminen keskusta-alueiden ja Ruissalon käytöstä merkittäviin kaupunkitapahtumiin. Kaupunginhallituksen vuokraa koskevan päätöksen perusteella kaupunginjohtaja voi jatkossa myöntää muillekin tapahtumille luvan samoilla ehdoilla.  

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää,

että urheilupuiston yläkenttä vuokrataan Eldor Oy:lle Down By The Laituri -kaupunkifestivaalia varten ajalle 23.7. - 31.7.2017,

että vuokra-alueesta peritään 2.800 euron vuokra (sis. alv 10 %),

että Eldor Oy:llä on oikeus järjestää tapahtuma tulevina vuosina heinäkuun viimeisenä viikonloppuna tai muuna ajankohtana kaupungin ja Eldor Oyn yhteisellä sopimuksella,

että lupa on kaupungin toimesta irtisanottavissa kunkin kalenterivuoden lopulla kahden vuoden irtisanomisajalla ja

että vuokrauksesta laaditaan vuokrasopimus, jossa huomioidaan esityksessä mainitut asiat koskien mm. lupia, puhtaanpitoa, viranomaisilmoituksia, järjestyksenvalvontaa ja muita toimenpiteitä.

PäätösKaupunginhallitus päätti,

että urheilupuiston yläkenttä vuokrataan Eldor Oy:lle Down By The Laituri -kaupunkifestivaalia varten ajalle 23.7. - 31.7.2017,

että vuokra-alueesta peritään 2.800 euron vuokra (sis. alv 10 %),

että Eldor Oy:n tulee luovuttaa vuokra-alue festivaalin jälkeen kaupungin vapaaseen käyttöön siistittynä ja yhtä hyvässä kunnossa, kuin alue on ollut vuokra-ajan alkaessa ja

että muutoin noudatetaan esittelytekstissä ja liitteessä 1 olevia käyttöehtoja.

Päätös asiassa tehtiin esittelijänä toimineen apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtasen muutetusta päätösehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

aoEldor Oy
tpvKiinteistötoimiala
tiedKonsernihallinto
tpvLiikuntapalvelukeskus


Liitteet:

Kh § 117
Liite 1:Muut käyttöehdot