Muut käyttöehdot

 

Vuokra-alueen WC-järjestelyt

 

Vuokramiehen on huolehdittava siitä, että vuokra-alueelle hankitaan vuokra-ajaksi terveydensuojelulain (763/1994) 30 §:ssä edellytetty riittävä määrä asianmukaisesti varustettuja ja hoidettuja WC-tiloja.

 

Järjestyksenpito vuokra-alueella

 

Vuokramiehen on huolehdittava järjestyksen ja turvallisuuden säilymisestä sekä lain noudattamisesta vuokra-alueella siten, kuin on säädetty kokoontumislain (530/1999) 4 luvussa.

 

Pelastussuunnitelman laatiminen ja nestekaasun säilyttäminen

 

Vuokramiehen on huolehdittava siitä, että yleisötilaisuutta varten laaditaan pelastuslain (468/2003) 9 §:n 3 momentissa ja valtioneuvoston pelastus-toimesta antaman asetuksen (787/2003) 9 §:n 1 momentissa tarkoitettu pelastussuunnitelma, joka edellytetään tehtäväksi yleisötapahtumaan, jossa henkilö- ja paloturvallisuudelle tai ympäristölle aiheutuvan vaaran taikka mahdollisen onnettomuuden aiheuttamien vahinkojen voidaan arvioida olevan vakavat tapahtumaan osallistuvien ihmisten suuren määrän tai muun erityisen syyn vuoksi.

 

Pelastussuunnitelma on toimitettava Varsinais-Suomen aluepelastuslaitokselle kahtena kappaleena.

 

Mikäli vuokra-alueella käytetään nestekaasua esim. ruuan valmistukseen, on vuokramiehen huolehdittava siitä, että myyntikojuissa, ulkoilmaravintoloissa tai muissa myyntipisteissä säilytetään nestekaasua nestekaasuasetuksen (711/1993) 37 §:n mukaisesti enintään 25 kg.

 

Vastuuvakuutuksen ottaminen

 

Sen johdosta, että vuokra-alueella voi vuokra-aikana aiheutua vahinkoa henkilöille tai omaisuudelle siellä tapahtuvan toiminnan johdosta, on vuokramies velvollinen ottamaan riittävän vastuuvakuutuksen mahdollisen korvausvelvollisuutensa varalta.

 

Liikenne- ja pysäköintijärjestelyt vuokra-alueella ja sen ulkopuolella

 

Vuokramiehen on huolehdittava siitä, että yleisötilaisuuden liikennejärjestelyt hoidetaan niin, että ajotiet ja muut kulkuyhteydet pidetään hälytysajoneuvoille ajokelpoisina ja esteettöminä.

 

Liikenne- ja pysäköintijärjestelyt on tehtävä ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun ja Varsinais-Suomen poliisilaitoksen antamien ohjeiden ja määräysten mukaisesti.

 

Vuokramiehen on kustannuksellaan huolehdittava tapahtuman aiheuttamista liikennemerkkijärjestelyistä.

 

Ajoneuvoilla ajo kentälle tulee sopia erikseen liikuntapalvelukeskuksen edustajan kanssa. Liikuntapalvelukeskuksen edustaja: Ismo Pyöli puh. 050 5546 320.

 

Ilmoitukset viranomaisille ja viranomaisilta hankittavat luvat

 

Vuokramiehen on huolehdittava siitä, että viranomaisille tehdään lain vaatimat ilmoitukset ja niiltä hankitaan lain vaatimat luvat, joita voivat olla esimerkiksi:

 

yleisötilaisuuden järjestämisestä kokoontumislain (530/1999) 14 §:ssä mainittu ilmoitus Varsinais-Suomen poliisilaitokselle,

 

mikäli yleisötilaisuudessa myydään tai luovutetaan elintarvikkeita, terveydensuojelulain (763/1994) 37 §:ssä mainittu ilmoitus terveydensuojeluviranomaiselle, Turun kaupungin ympäristötoimiala, ympäristöterveydenhuolto,

 

mikäli yleisötilaisuudessa käytetään äänentoistolaitteita, ympäristönsuojelulain (86/2000) 60 §:ssä mainittu meluntorjuntailmoitus melua tai tärinää aiheuttavasta toimenpiteestä ympäristönsuojeluviranomaiselle, Turun kaupungin ympäristötoimiala, ympäristönsuojelu,

 

mikäli yleisötilaisuudessa käytetään räjähdeasetuksen (473/1993) 79 §:n 1 momentissa mainittuja pyroteknisiä tehosteita, ko. pykälässä mainittu ilmoitus Varsinais-Suomen aluepelastuslaitokselle,

 

mikäli yleisötilaisuutta varten vuokra-alueelle rakennetaan ja sijoitetaan rakennelmia ja laitoksia, maankäyttö- ja rakennuslaissa (132/1999) ja maankäyttö- ja rakennusasetuksessa (895/1999) mainittu toimenpidelupa rakennusvalvontaviranomaiselta, Turun kaupungin ympäristötoimiala, rakennusvalvontatoimisto,

 

mikäli yleisötilaisuudessa anniskellaan alkoholijuomia, alkoholilaissa (1143/1994) ja alkoholijuomista ja väkiviinasta annetussa asetuksessa (1344/1994) mainittu anniskelulupa Lounais-Suomen aluehallintovirastolta.

 

Johtojen ja laitteiden sijoittaminen maaperään

 

Vuokramiehellä ei ole oikeutta kaivaa tai muutoin sijoittaa maaperään johtoja tai laitteita, säiliöitä tms. ilman Turun kaupungin lupaa.

 

Toimenpiteet ennen ja jälkeen vuokra-ajan

 

Vuokramiehen on huolehdittava siitä, että tilaisuutta varten pystytetyt rakennelmat, laitokset ja mainokset ja muut laitteet puretaan ja viedään pois paikalta ja vuokra-alue luovutetaan kaupungin vapaaseen käyttöön siistittynä ja yhtä hyvässä kunnossa, kuin alue on ollut vuokra-ajan alkaessa.

 

Kentän suojaus kuuluu tapahtumajärjestäjälle. Suojauksesta tulee sopia erikseen liikuntapalvelukeskuksen edustajan kanssa.

 

Kaikki mahdolliset lisäpyynnöt tulee hyväksyttää liikuntapalvelukeskuksen edustajalla.

 

Ennen ja jälkeen tapahtuman suoritetaan katselmukset, joissa kirjataan alku- ja lopputilanne.