Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus34708.08.20117

8950-2011 (003)

Lounaisrannikon keskuskaupunkien ja Brasilian Pernambucon alueen yhteistyösopimus (Kj)

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että se hyväksyisi Turun kaupungin osalta lounaisrannikon keskuskaupunkien ja Brasilian Pernambucon alueen yhteistyösopimuksen.

Kh § 347

Lounaisrannikkoyhteistyön asiamies Pipa Heinonen 3.8.2011:

Turun kaupunki on mukana Lounaisrannikon kehittämisvyöhykkeen toiminnassa. Alueen keskuskaupungit Turku, Uusikaupunki, Rauma ja Pori edistävät yhdessä Lounaisrannikon menestystä. Tarkoituksena on erityisesti lisätä alueen kansainvälistä kilpailukykyä. Lounaisrannikon toimijat ovat viime vuosina tiivistäneet kansainvälistä yhteistyötä mm. Brasilian Pernambucon alueen kanssa. Alue on yksi merkittävimpiä meriteollisuuden markkina-alueita Brasiliassa. Oheismateriaalissa 1 on kuvattu tarkemmin yhteistyön taustoja sekä tavoitteita.

Pernambucon alueelta on tulossa delegaatio Suomeen elokuun lopussa 2011 (Helsinki ja Espoo 22.-23.8., Turku 24.8. ja Pori 25.-26.8.). Delegaatio koostuu Brasilian telakoiden sekä Rion ja Pernambucon yliopistojen edustajista. Mukana on myös meriteollisuudesta vastaavia alue- ja kansallisen tason virkamiehiä. Vierailua ovat valmistelleet Meriklusteriohjelma (OSKE) ja Finpro yhteistyössä valtionhallinnon (UM), elinkeinoelämän, yliopistojen ja korkeakoulujen sekä Lounaisrannikon keskuskaupunkien kanssa.

Delegaation vierailun yhdeksi tavoitteeksi on asetettu alueiden toimijoiden yhteistyötä tukevan Pernambucon alueen tiede- ja teknologiaministeriön sekä Lounaisrannikon keskuskaupunkien Turun, Uudenkaupungin, Rauman ja Pori välisen raamiyhteistyösopimuksen (liite 1) allekirjoittaminen. Turun ja Satakunnan ammattikorkeakoulut sekä Universidade Federal de Pernambuco (UFPE) allekirjoittavat opiskelija- ja opettajavaihtoa sekä teknistieteellistä yhteistyötä koskevan yhteistyösopimuksen vierailun aikana.

Liite 1Yhteistyösopimus

Oheismateriaali 1Yhteistyön taustat ja tavoitteet

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää,

että liitteenä 1 oleva yhteistyösopimus hyväksytään,

että kaupunginjohtaja oikeutetaan tekemään sopimukseen tarvittaessa vähäisiä muutoksia ja

että kaupunginjohtaja oikeutetaan allekirjoittamaan sopimus.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKeskushallinto, lakiasiat
tpvHeinonen Pipa


Liitteet:

Kh § 347
Liite 1:Yhteistyösopimus