YHTEISTYÖSOPIMUS

 

PERNAMBUCON TIEDE-, TEKNOLOGIA- JA INNOVAATIOSIHTEERI

 

JA

 

LOUNAISRANNIKKOYHTEISTYÖN (LOURA) KAUPUNGIT TURKU, UUSIKAUPUNKI, RAUMA JA PORI

 

 

 

 

 

TIEDE-, TEKNOLOGIA- JA INNOVAATIOSIHTEERI, Pernambucon osavaltiohallinnon alaisuudessa, Rua Vital de Oliveira, 32 - Bairro do Recife, 50030-370, Recife, Pernambuco, Brasilia, jota tässä tekstissä edustaa tiede-, teknologia- ja innovaatiosihteeri, Marcelino Granja de Menezes, jäljempänä SECTEC ja Lounaisrannikkoyhteistyön kaupungit Turku, Uusikaupunki, Rauma ja Pori, joita edustavat kaupunginjohtaja Aleksi Randell (Turku), Kari Koski (Uusikaupunki), Arno Miettinen (Rauma) ja Aino-Maija Luukkonen (Pori), jäljempänä LOURA

 

KOSKIEN molemminpuolista kiinnostusta edistää koulutusta, teknologiaan ja kulttuuriin liittyvää yhteistyötä, sekä molempia osapuolia kiinnostavien alojen tutkimuksen ja teknologisen kehityksen tukemista.

 

Osapuolet ovat päättäneet allekirjoittaa tämän yhteistyösopimuksen, jota säätelevät alla olevat määräykset ja ehdot.

 

LAUSEKE YKSI - KOHDE

SECTEC ja LOURA sopivat edistävänsä

molemminpuolisen kiinnostuksen kohteena olevia aloja, hyödyntämällä alla listattuja mekanismeja:

 

1.                  Opettaja-, tutkija-, teknikko- ja opiskelijavaihto;

2.                  Yhteisten koulutus-, tutkimus- ja jatkoprojektien toteutus;

3.                  Opettajien, tutkijoiden, teknikkojen ja opiskelijoiden ammatillisen koulutuksen ja koulutusaktiviteettien edistäminen.

 

 

LAUSEKE KAKSI - TOIMINTA

Tämän yhteistyösopimuksen tarkoittama toiminta tapahtuu erityisten hankkeiden/ohjelmien kautta, jotka on sovittu osapuolten välillä ottaen huomioon niiden toteuttamismahdollisuudet ja sopivuus, sekä kaikki lakisääteiset vaatimukset.

 

 

LAUSEKE KOLME - TOIMEENPANO

Kussakin yhteistyöhankkeessa/ohjelmassa osapuolten tulee valmistella kirjallinen työohjelma liittyen ensimmäisen lausekkeen toteuttamistapoihin ja arviointiin.

Kunkin työohjelman toimeenpanemista varten osapuolet allekirjoittavat erillisen sopimuksen, joka määrittelee tavoitteet, toimet, taloudelliset vaikutukset, aika-taulun, resurssit, ja muut osapuolten asiaankuuluvat lainsäädännön mukaiset sitoumukset.

 

 

LAUSEKE NELJÄ - RAHOITUS

Kukin osapuoli pyrkii parhaansa mukaan keräämään varoja eri lähteistä mahdollistaakseen kolmannen lausekkeen alla sovitut yhteistyöhankkeen/ohjelmat.

Toisen lausekkeen mukaan valmisteltu yhteistyöhanke/ohjelma pannaan toimeen vasta kun riittävä rahoitus ja resurssit on allokoitu.

 

 

LAUSEKE VIISI - PROJEKTINHALLINTA

Kunkin sopimuksen kohdalla osapuolet valitsevat kaksi projektipäällikköä, yksi kummallekin osapuolelle, hoitamaan yhteyksiä ja kaikkia sopimukseen liittyviä asioita.

 

 

LAUSEKE KUUSI - KESTO

Tämä yhteistyösopimus on voimassa allekirjoituspäivämäärästä alkaen, kolmen (3) vuoden ajan, ja kumpi tahansa osapuoli voi purkaa sen kirjallisella ilmoituksella 30 (kolmenkymmenen) päivän varoajalla, noudattaen sovittuja sitoumuksia päättymisajankohtaan asti.

 

 

LAUSEKE SEITSEMÄN - MUUTOKSET

Tätä yhteistyösopimusta voidaan muuttaa molempien osapuolten yhteisestä sopimuksesta.

 

 

Tämä yhteistyösopimus allekirjoitetaan kolmena (3) samanmuotoisena ja

-sisältöisenä portugalin-, englannin- ja suomenkielisenä kappaleena.

 

 

Turussa 24. elokuuta 2011

 

 

Marcelino Granja de Menezes

Pernambucon osavaltion tiede-, teknologia- ja innovaatiosihteeri, valtiosihteeri

 

 

Aleksi Randell

Turun kaupunginjohtaja

 

 

Kari Koski

Uudenkaupungin kaupunginjohtaja

 

 

Arno Miettinen                    

Rauman kaupunginjohtaja 

 

 

Aino-Maija Luukkonen

Porin kaupunginjohtaja