Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus29717.05.20107 Kj

5481-2010 (035)

Lounais-Suomen Hiihtotunneli Oy:n osakkaiden välinen sopimus

Tiivistelmä:

Lounais-Suomen Hiihtotunneli Oy:n osakkaat ovat neuvotelleet sopimuksesta, jolla parannetaan yhtiön taloudellista tilannetta. Kaupunginhallitukselle esitetään, että se hyväksyy sopimuksen, jolla kaupunki sitoutuu ostamaan n. 10.000 €:lla hiihto-oikeuksia yhtiöstä.

Kh § 297

Va. johtava kaupunginsihteeri Tuomas Heikkinen 28.4.2010

Lounais-Suomen Hiihtotunneli Oy:n taloudellinen tilanne on heikentynyt huomattavasti kahden viimeisen vuoden aikana. Hyvät luonnonlumi- ja hiihto-olosuhteet Varsinais-Suomessa ovat johtaneet tilanteeseen, jossa yhtiön normaalilla myynnillä ei saada aikaan riittävästi tuloja ja kassavirtaa toiminnan turvaamiseksi.

Yhtiön neljä suurinta osakasta Paimion Kaupunki (1.200 C osaketta, 46,8 %), Turun kaupunki (200 C-osaketta, 7,8 %), Lounais-Suomen Osuuspankki (5 A osaketta ja 155 C osaketta) ja TS Yhtymä Oy (200 C osaketta) ovat neuvotelleet sopimuksesta, jolla osakkaat sopivat yhteisesti yhtiön taloudellisen tilanteen parantamisesta. Sopimuksen mukaan kukin osakkaista hankkii vuonna 2010 yhtä osaketta kohden 15 hiihtokuponkia siten, että osaketta kohti tuleva kustannus on n. 50 €. Hiihto-oikeuden hinta on yhtiöjärjestyksen mukainen alennettu osakkeenomistajan hinta. Vuoden 2011 osakkaat päättävät erikseen mahdollisesta vastaavasta järjestelystä, jos yhtiön taloudellinen tila sitä edellyttää. Paimion kaupunki on suorittanut sopimuksen mukaisen oston jo vuonna 2009. Turun kaupunki maksaa siis hankkimistaan hiihtokupongeista siis n. 10.000 € kustannukset.

Osallistumalla yhtiön taloudellisen tilanteen turvaamiseen Turun kaupunki edistää ympärivuotisten hiihto-olosuhteiden ylläpitoa seudulla sekä myötävaikuttaa seutuyhteistyöhön liikuntapaikkojen ylläpidossa. Kaupungin maksama tuki ei ole vastikkeetonta vaan sopimuksen myötä kaupunki saa käyttöönsä kuntalaisten tai työntekijöidensä hyvinvoinnin edistämiseksi hiihto-oikeuksia hiintotunneli-Paipissa.

Kaupungin hankkimat hiihto-oikeudet on tarkoituksenmukaista siirtää liikuntapalvelukeskuksen hallinnoimiksi kuten koko sopimus vuodesta 2011 lukien.  Esitän, että kaupunginhallitus päättää hyväksyä oheisen sopimuksen ja oikeuttaa kaupunginjohtajan tekemään tarvittaessa sopimukseen vähäisiä muutoksia.

Liite 1Lounais-Suomen Hiihtotunneli Oy:n ja eräiden osakkaiden välinen sopimus

Kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää hyväksyä Lounais-Suomen Hiihtotunneli Oy:n ja eräiden osakkaiden välisen sopimuksen ja oikeuttaa kaupunginjohtajan tekemään tarvittaessa sopimukseen vähäisiä muutoksia. Kustannukset maksetaan tililtä suunnittelu- ja rationalisointitoiminta 1 14 14.  

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedLounais-Suomen Osuuspankki
tiedPaimion kaupunki
tiedTS-Yhtymä Oy
tiedKeskushallinto, lakiasiat
tpvLiikuntapalvelukeskus
tiedLehmusto Jouko K.
tpvPukkinen Mikko
tiedSaaranen Helvi


Liitteet:

Kh § 297
Liite 1:Lounais-Suomen Hiihtotunneli Oy:n ja eräiden osakkaiden välinen sopimus