Lounais-Suomen Hiihtotunneli Oy:n ja eräiden osakkaiden välinen sopimus

 

 

1.Osapuolet

1. Paimion Kaupunki (1.200 C osaketta)

2. Turun kaupunki (200 C-osaketta)

3. Lounais-Suomen Osuuspankki (5 A osaketta ja 155 C osaketta )

4. TS- Yhtymä Oy (200 C osaketta)

5. Lounais-Suomen Hiihtotunneli Oy

 

2.Taustaa

 

Lounais-Suomen Hiihtotunneli Oy n taloudellinen tilanne on heikentynyt johtuen ennakoitua huonommasta kävijämääräkehityksestä. Tämän vuoksi osakkaat sopivat tällä sopimuksella yhtiön taloudellisen tilanteen parantamisesta ja yhtiön toiminnan kehittämisestä.

 

Lounais-Suomen Hiihtotunneli Oy:n yhtiökokous päätti 17.9.2009 muuttaa yhtiöjärjestystä siten, että C-osakkeita on kahta eri lajia; C- yritysosakkeet ja C- yksityisosakkeet. C-yritysosake eroaa C-yksityisosakkeesta vain siltä osin, että sille voidaan yhtiökokouksessa määrätä vastikkeenmaksuvelvollisuus. Nykyiset C-osakkeet ovat yhtiöjärjestyksen muutoksen jälkeen C-yksityisosakkeita ja osakkeen omistaja voi halutessaan muuttaa ne C-yritysosakkeiksi.

 

Tällä sopimuksella ei sovita osakkeiden muuttamisesta vastikkeelliseksi. Osapuolet sopivat erikseen velvoitteesta muuttaa C-yksityisosakkeita C-yritysosakkeiksi.

 

Mikäli osapuolet muuttavat C-yksityisosakkeita yritysosakkeiksi, sitoutuvat osapuolet siihen, että ne toimivat yhtiökokouksessa, jossa C-yritysosakekohtaista vastiketta määritettään siten, että C-yritysosakkeelle määrättävä vastike ei ylitä 50€/vuosi määrää.  Osapuolet sitoutuvat lisäksi siihen, että ne toimivat vuoden 2012 yhtiökokouksessa siten että C-yritysosakkeelle ei määrätä vastiketta ajankohdasta eteenpäin, elleivät osapuolet toisin sovi. 

 

3.Sopimuksen tarkoitus

 

Osapuolet sopivat tällä sopimuksella yhtiön taloudellisen tilanteen turvaamisesta vuosien 2009 -2012 ajalla sekä osakkaiden osallistumisesta yhtiön liiketoiminnan pidemmän tähtäimen kehittämiseen.

 

Osapuolet sitoutuvat tällä sopimuksella hankkimaan vuonna 2010 C-osakkeisiin kuuluvat hiihtolipukkeet yhtiöltä jäljempänä mainitulla alennuksella. Vuosien 2011 ja 2012 osalta osapuolet päättävät hankittavien lippujen määrästä erikseen, eikä tällä sopimuksella luoda oikeudellista sitoumusta 2011 ja 2012 vuosien ostojen osalta. Lisäksi todetaan, että Paimion kaupunki on suorittanut jo vuonna 2009 ensimmäisen C osakkeita koskevan lipukkeiden hankinnan.

 

4.Osakkaiden tukijärjestelyiden toteuttaminen

 

Osapuolet sitoutuvat siihen, että yhtiöjärjestyksessä C-osakkeille annettavan käyttökupongin hinnat muodostuvat seuraavasti:

 

-aikuisten hiihtokerta 5,00 €/ kerta

-opisk./ eläkel. hiihtokerta 3,50 €/ kerta

-lasten alle 12v. hiihtokerta 2,00 €/ kerta

                       

 

Samalla osapuolet sitoutuvat hankkimaan vuonna 2010 kutakin omistamaansa osakettaan vastaan seuraavat palvelut:

 

-5 kpl aikuisten hiihtokertaa

-5 opisk./ eläkel.  hiihtokertaa

-5 kpl lasten alle 12 v. hiihtokertaa

 

Tällöin yhden osakkeen kustannus on 52,50€/vuodessa.

 

Lounais-Suomen Osuuspankki Pankki voi tukea Lounais-Suomen Hiihtotunneli Oy:tä

vaihtoehtoisesti sovitulla n. 10.000 € summalla merkitsemällä vastikkeettomia C-osakkeita tai 10.000 € markkinointitukena kulloisenkin valintansa mukaan.

 

TS- yhtymä Oy:llä on oikeus suorittaa edellä mainittu kustannus mediatilaa koskevana Barter- maksuna. Barter- suorituksen määrä määräytyy yhtiön ja TS- yhtymä Oy:n välisiin neuvotteluihin mediatilan hinnoista.  

 

5.Yhtiön muu rahoitus

 

Osapuolilla ei ole missään olosuhteissa velvollisuutta toimittaa mitään oman pääoman ehtoista tai muuta tässä kuin tässä sopimuksessa mainittua rahoitusta, takausta tai vakuutta yhtiön hyväksi tai sen puolesta, ellei toisin erikseen kirjallisesti sovita osapuolten kesken.

 

6.Hallitustyöskentely

 

Hallitustyöskentelyssä pyritään mahdollisimman pitkälle yksimielisyyteen, erityisesti, kun hallituksen käsiteltävänä on osakkaiden kannalta olennaisen tärkeä asia tai kun päätöksellä on olennaista vaikutusta osakkailla yhtiössä oleviin vastuisiin.

 

7.Yhtiön toiminnan kehittäminen

 

Osapuolet sitoutuvat osallistumaan yhtiön liiketoiminnan kehittämiseen sekä myötävaikuttamaan ja osallistumaan neuvotteluihin, joissa yhtiön osakaspohjaa pyritään laajentamaan.

 

8.Sopimuskorvaus ja sopimussakko 

 

Sopimusrikkomusten johdosta sopijapuoli on velvollinen korvaamaan loukatulle sopijapuolelle aiheutuneen vahingon täysimääräisesti.

 

9.Voimassaolo

 

Sopimus tulee voimaan, kun se on allekirjoitettu. Sopimus on voimassa 31.12.2012 saakka.