Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta10515.12.20222

14738-2022 (02 05 00)

Tilapäinen kiinteistökorvaus kertakorvauksena

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 105

Pelastuspäällikkö Juha Virto 13.12.2022:

Pelastuslaitoksella on palokuntasopimus 66 VPK:n kanssa. Näistä 12 on omassa omistuksessa oleva palokuntakiinteistö (paloasema). Paloaseman hoito- ja ylläpito kustannukset ovat nousseet viime vuosina jatkuvasti. Pelkästään energiakustannukset ovat nousseet vuonna 2022 jopa 30 %. Pelastuslaitos ei ole kyennyt varautumaan talousarviossaan vuoden aikana tapahtuneisiin merkittäviin hintojen nousuihin.

Oman paloasemakiinteistön omistavat sopimuspalokunnat esittävät, että Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta huomioisi syntyneen kustannusten noususta aiheutuneen epäkohdan ja harkitsi kertaluontoisen lisämaksuerän (3.500 €/ sopimuspalokunta) maksamista omistamissaan kiinteistöissä toimiville sopimuspalokunnille.

Lisäksi esityksen laatineet sopimuspalokunnat esittävät, että Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta esittäisi Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle kiinteistökorvauksen tarkistamista nykytasolle sekä yhdenvertaistamista kunnille sovellettavan vuokrauskäytännön kanssa.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

Ehdotus​Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos esittää, että aluepelastuslautakunta merkitsee asian tiedokseen ja päättää esittää hyvinvointialueen vastaavalle päätöksentekoelimelle esityksen mukaisen kertaluonteisen korvauksen (3.500 €/ sopimuspalokunta) maksamista omistamissaan kiinteistöissä toimiville sopimuspalokunnille (12 kpl). Aluepelastuslautakunta esittää myös, että hyvinvointialueen toimivaltainen päätöksentekoelin huomioi tarpeen kiinteistökorvauksien korottamiselle myös oman paloasemakiinteistön omistavien sopimuspalokuntien osalta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvVarsinais-Suomen hyvinvointialue