Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta8824.11.20228

13481-2022 (10 03 02)

Paloasematilan vuokraaminen Raision VPK ry:n käyttöön

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 88

Tekninen päällikkö Mikko Särmä ja aluepalopäällikkö Sebastian Holm 15.11.2022:

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen johtosäännön aluepelastuslautakunnan toimivalta -kohdassa todetaan, että aluepelastuslautakunta ”Hyväksyy tilahankkeiden tarveselvitys ja hankesuunnitteluohjeen määräysten estämättä vuokrahankkeiden hankesuunnitelmat, kun vuokrattava toimitila sijaitsee muun kunnan kuin Turun kaupungin alueella”.

Naantalissa Luolalan paloasemalla tehtävien tilajärjestelyjen myötä on syntynyt tarve vuokrata Raision VPK:n käyttöön korvaavat paloasematilat. Raision VPK:n kanssa käytyjen neuvottelujen ja pelastustoiminnan valmiuden tarpeiden pohjalta Raision VPK:n paloasematilat olisi tarkoituksenmukaista siirtää lähemmäs Raision keskustaa, joka parantanee palokuntayhdistyksen elinvoimaisuutta ja mahdollistaa mm. palokuntanuorisotoiminnan käynnistämisen. Paloasemahanke ei lisää vuokrattavien tilojen määrää, sillä Naantalin VPK muuttaa Raision VPK:lta vapautuviin tiloihin Luolalan paloasemalle.

Pelastuslaitos on kartoittanut mahdollisia paloasemakäyttöön soveltuvia tiloja Raisiosta ja päätynyt keskustan tuntumassa sijaitsevaan kiinteistöön osoitteessa Vehnätie 9. Kiinteistö koostuu hallitilasta (325 m²) ja toimistotilasta (65 m²), johon sisältyy WC ja suihku sekä sosiaalitilat keittiöllä. Vuokrattavia neliöitä on siis yhteensä 390 m². Vuokrakustannus on 2690 €/kk paitsi joulu-, tammi- ja helmikuun osalta vuokra on 2200 €/kk.

Kokonaisvuokrakustannus on näin ollen 30 810 € vuodessa.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää vuokrata edellä esitetyn kiinteistön Raision VPK:n käyttöön hintaan 30 810 €/v.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Esittelijänä pykälän kohdalla toimi pelastuspäällikkö Juha Virto.

Jakelu

tiedRaision Vapaaehtoinen Palokunta ry
tiedKaituri Juho
tiedKallio Sasu
tiedMiekka Pia
tiedMäntylä Jouni
tiedSoininvaara Pertti
tiedSärmä Mikko
tiedVirto Juha