Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos 
Pelastusjohtaja8320.10.2022 

12394-2022 (01 02 01)

Tulospalkkion siirtäminen tehtäväkohtaiseen palkkaan

Hallinto- ja henkilöstöpäällikkö Pertti Soininvaara ja henkilöstösuunnittelija Anita Reiman:

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos aloitti toimintansa koko maakunnan laajuisena pelastuslaitoksena vuonna 2004. Tulospalkkiojärjestelmä otettiin käyttöön henkilöstön palkkauksen olennaisena rakenteellisena osana (KVTES, TS) aluepelastuslaitoksen alkuvaiheessa. Tulospalkkiota on maksettu saavutettujen tulosten perusteella määrärahojen puitteissa. Mittaristoa on muokattu ottaen huomioon tapahtunut kehitys ja sen hetkiset mahdolliset ongelmat. Palkkioiden kokonaissumma on pysynyt lähes muuttumattomana. Tällä hetkellä tulospalkkion piirissä on aluepelastuslaitoksen koko henkilökunta. Toimintaympäristön muuttuessa on palkkausjärjestelmää tarkoituksenmukaista yksinkertaistaa siirtämällä tulospalkkio osaksi tehtäväkohtaista palkkaa.

Tulospalkkion siirtämistä tehtäväkohtaisiin palkkoihin on käsitelty aluepelastuslaitoksen yhteistyötoimikunnan kokouksissa 15.11.2021, 31.1.2022, 30.8.2022 ja 18.10.2022 (luottamusmiehet). Yhteinen näkemys on siirtää maksettava tulospalkkio tehtäväkohtaisiin palkkoihin.

Pelastuslaitoksen johtosäännön mukaan pelastusjohtaja hyväksyy palkkojen ja palkkioiden maksamisen aluepelastuslautakunnan määrittämissä rajoissa.

Liite 1Tehtäväkohtaisten palkkojen korotukset

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

PäätösPäätän, että tulospalkkio siirretään tehtäväkohtaisiin palkkoihin yksikkökohtaisesti nimikkeittäin maksussa olleiden määrien suhteessa liitteen 1 mukaisesti alkaen 1.1.2022.

 

Jari Sainio

pelastusjohtaja

 

Jakelu

tiedSarastia Oy
tiedKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta
tiedKoskinen Kirsi
tiedKoskinen Tiina
tiedLundström Gunilla
tiedReiman Anita
tiedSoininvaara Pertti


Liitteet:

Vsaluepl § 83
Liite 1:Tehtäväkohtaisten palkkojen korotukset