Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos 
Pelastusjohtaja7603.10.2022 

9174-2022 (01 01 01)

Palomestarin viran täyttäminen (vak.nro 100837)

Pelastuspäällikkö Juha Virto ja aluepalopäällikkö Sebastian Holm 3.10.2022:

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen avoinna olevaa palomestarin virkaa haki 13 henkilöä. Hakijoista 11 kutsuttiin haastatteluun

Palomestarin viran kelpoisuusvaatimuksena on pelastuslain (379/2011) ja pelastustoimesta annetun asetuksen (407/2011) päällystöviranhaltijalta edellyttämä tutkinto, riittävä kokemus pelastustoiminnan johtamisesta ja vähintään C-luokan ajokortti.

Virkaan valittavan on ennen viran vastaanottoa esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan sekä annettava suostumus perusmuotoisen turvallisuusselvityksen hankkimiseen.

Tämä esityksemme perustuu kokonaisarvioon, joka koostuu haastattelusta, työkokemuksesta, koulutuksesta, yleisestä aktiivisuudesta, asenteesta, sitoutuneisuudesta pelastusalaan ja erityisesti haastattelijoiden arvioimasta sopivuudesta sekä henkilökohtaisista ominaisuuksista hoitaa palomestarin toimenkuvan mukaisia tehtäviä. Yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Haastattelut toteutti aluepalopäällikkö Sebastian Holm, palopäällikkö Markus Rautio sekä suunnittelijat Terhi Kivijärvi ja Hanna Ritvanen.

Esitämme valittavaksi palomestarin virkaan:

Jylhä Miikka

Esitetty henkilö täyttää kaikilta osin virkaan vaadittavat kelpoisuusehdot.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

PäätösPäätin, että Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen avoimeen palomestarin virkaan valitaan esityksen mukaisesti Miikka Jylhä.

Viranhoito alkaa 1.12.2022. Viranhoitoon sisältyy 6 kuukauden koeaika.

Ennen viran vastaanottamista on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilasta, esitettävä voimassa oleva ajokortti ja annettava suostumus perusmuotoisen turvallisuusselvityksen hankkimiseen. 

 

Jari Sainio

pelastusjohtaja

Jakelu

aoMuut hakijat
tiedSarastia Oy
aoJylhä Miikka
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
mtpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta
tiedHolm Sebastian
tiedKoskinen Kirsi
tiedKoskinen Tiina
tiedLundström Gunilla
tiedReiman Anita
tiedRitvanen Hanna
tiedSoininvaara Pertti
tiedVirto Juha