Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos 
Pelastusjohtaja6802.09.2022 

7676-2022 (01 01 01)

Suunnittelijan viran täyttäminen (vak. nro: 100629, 100846)

Pelastuspäällikkö Torbjörn Lindström ja valmiuspäällikkö Mikael Mattila 29.8.2022:

Haetut tehtävät ja pätevyydet

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksella on ollut haettavana 29.7.2022 kello 15.00 mennessä 2 suunnittelijan virkaa (vak. nro: 100629, 100846).

Viran vakanssinumerolla 100846 kelpoisuusehtona on pelastuslain (379/2011) ja pelastustoimesta annetun asetuksen (407/2011) päällystöltä edellyttämää pelastusalan tutkinto taikka tehtävään soveltuva insinöörin tai vastaava tutkinto, jolloin vaaditaan lisäksi vähintään 2 vuoden kokemus pelastustoimesta.

Viran vakanssinumerolla 100629 kelpoisuusehtona on soveltuva korkeakoulututkinto, perehtyneisyys pelastustoimeen ja vähintään B-luokan ajokortti

Perustuslain 125 § 2 momentin mukaan yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Hakuilmoituksessa esitettiin, että viran menestynyt hoitaminen edellyttää siviilivalmiuden toimialan hyvää tuntemusta. Eduksi katsotaan joustavuus, priorisointikyky, hyvä tietotekninen osaaminen (Office yms.) ja kiinnostus itsensä kehittämiseen.

Arvostamme myös hyviä vuorovaikutustaitoja, kehittämishalukkuutta sekä kykyä verkostomaiseen, että itsenäiseen työskentelyyn ja sisällöntuotantoon, oma-aloitteisuutta ja kykyä hahmottaa tulevaisuutta.

Lisäksi arvostamme koulutus- harjoitustoiminnan kokemusta.

Työssä tarvitaan myös erinomaista suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa sekä tyydyttävää ruotsin kielen suullista ja kirjallista taitoa. Muu kielitaito katsotaan eduksi.

Virkaan valittavalta edellytetään vähintään B-luokan ajokorttia.

Hakijat ja rekrytointi

Määräaikaan mennessä on saapunut 13 hakemusta ja hakijoista 10 täyttää viran kelpoisuusehdot.

Hakijoista 7 kutsuttiin haastatteluun, joista yksi veti hakemuksensa pois ennen haastatteluja.

Haastattelut toteutti valmiuspäällikkö Mikael Mattila ja henkilöstösuunnittelija Anita Reiman.

Arviointi ja esitys

Esitämme, että Juha Karjalainen, SH YAMK, valitaan 1.10.2022 alkaen suunnittelijan virkaan vak. nro: 100629.

Hakija täyttää viran edellyttämät kelpoisuusvaatimukset. Esitys perustuu kokonaisarvioon, joka koostuu haastattelusta, ansiovertailusta ja erityisesti haastattelijoiden arvioimasta sopivuudesta ja hakijan ominaisuuksista hoitaa suunnittelijan toimenkuvan mukaisia tehtäviä.

Haastattelussa arvioitiin erityisesti hakijan kykyä hahmottaa siviilivalmiuden kannalta keskeisiä vaikuttavia tekijöitä, kuten yleisen turvallisuuden ja yhteiskunnan kehitystä, sekä kykyä ja henkilökohtaisia ominaisuuksia hoitaa suunnittelijan toimenkuvaan kuuluvia tehtäviä. Hakija kykeni osoittamaan omaavansa edellä mainittuja kykyjä ja ominaisuuksia sekä vastaamaan virkahaussa esitettyihin kriteereihin siviilivalmiuden hyvästä tuntemuksesta. Hakija kykeni osoittamaan kehittämishalukkuutta, myös itsensä kehittämisteen, sekä sisällöntuotannollista kyvykkyyttä ja hyviä vuorovaikutustaitoja.

Valintaa tukee hakijan ominaisuudet ja kyvykkyydet analyyttiseen ja kriittiseen ajatteluun yhteiskunnan ja turvallisuuden kehityksen analysoimisessa sekä näihin vaikuttavien asioiden tunnistamisessa, kuten kokonaisturvallisuuden hahmottaminen.

Hakija kykeni osoittamaan kattavaa tietämystä viranhoitamiseen liittyvästä tehtäväalueesta. Päätökseen vaikuttaviksi ansioksi laskettiin myös kattava yhteistoimintaan vaikuttavien toimijoiden ja toimintakentän tuntemus ja osoitetut taidot tuottaa tehtävän vaativaa analyysiä.

Esitämme, että tehtävänimike, Lassi Tiittanen, EH YAMK, valitaan 1.10.2022 alkaen suunnittelijan virkaan vak. nro: 100846.

Hakija täyttää viran edellyttämät kelpoisuusvaatimukset. Esitys perustuu kokonaisarvioon, joka koostuu haastattelusta, ansiovertailusta ja erityisesti haastattelijoiden arvioimasta sopivuudesta ja hakijan ominaisuuksista hoitaa suunnittelijan toimenkuvan mukaisia tehtäviä.

Haastattelussa arvioitiin erityisesti hakijan kykyä hahmottaa siviilivalmiuden kannalta keskeisiä vaikuttavia tekijöitä, kuten yleisen turvallisuuden ja yhteiskunnan kehitystä, sekä kykyä henkilökohtaisia ominaisuuksia hoitaa suunnittelijan toimenkuvaan kuuluvia tehtäviä. Hakija kykeni osoittamaan omaavansa edellä mainittuja kykyjä ja ominaisuuksia sekä vastaamaan virkahaussa esitettyihin kriteereihin siviilivalmiuden hyvästä tuntemuksesta. Hakija kykeni osoittamaan kehittämishalukkuutta, myös itsensä kehittämisteen, sekä sisällöntuotannollista kyvykkyyttä ja hyviä vuorovaikutustaitoja.

Valintaa tukee hakijan ominaisuudet ja kyvykkyydet analyyttiseen ja kriittiseen ajatteluun yhteiskunnan ja turvallisuuden kehityksen analysoimisessa sekä näihin vaikuttavien asioiden tunnistamisessa, kuten kokonaisturvallisuuden hahmottaminen.

Hakija kykeni osoittamaan kattavaa tietämystä viran hoitamiseen liittyvästä tehtäväalueesta. Päätökseen vaikuttaviksi ansioksi laskettiin kattava yhteistoimintaan vaikuttavien toimijoiden ja toimintakentän tuntemus sekä kattava tausta ja osaaminen koulutus- / ja harjoitustoiminnasta.

Hakija ********** täytti viran (vak.nro:100629) kelpoisuuden. Kokonaisarvion perusteella hakija ei kuitenkaan omannut vaadittavia kattavia taitoja ja ei kyennyt haastattelussa osoittamaan omaavansa riittävää analyyttistä ymmärtämystä sekä ominaisuuksia hoitaa suunnittelijan toimenkuvan mukaisia tehtäviä. Ansiovertailujen perusteella hakijan henkilökohtaiset ominaisuudet ja kyvyt eivät yltäneet nyt valitun tasolle.

Hakija **********täytti viran (vak.nro:100629) kelpoisuuden. Kokonaisarvion perusteella hakija ei kuitenkaan omannut vaadittavia kattavia taitoja ja ei kyennyt haastattelussa osoittamaan omaavansa riittävää analyyttistä ymmärtämystä sekä ominaisuuksia hoitaa suunnittelijan toimenkuvan mukaisia tehtäviä. Ansiovertailujen perusteella hakijan ansiot ja ominaisuudet eivät yltäneet virkaan valitun tasolle.

Hakija ********** täytti viran (vak. nro:100629 sekä vak. nro: 100846) kelpoisuuden. Kokonaisarvion perusteella hakijalla oli riittävät kyvykkyydet koulutustoiminnan toteuttamiselle, mutta ansiovertailussa ei yltänyt valitun tasolle, joka kykeni osoittamaan laaja-alaista osaamista ja tuntemusta koulutustoiminnasta. Hakijan eduksi kyettiin katsomaan monivuotinen ura pelastuslaitoksella, mutta hänellä ei ollut edellytettyä vastaavaa tietämystä toimenkuvan mukaisista tehtävistä, kuin nyt virkaan valituilla. Vaikka hakija kykeni osoittamaan analyyttistä ajattelua, se ei ollut vastaavalla tasolla kuin tehtävään valituilla.

Hakija ********** täytti viran (vak. nro:100629 sekä vak. nro: 100846) kelpoisuuden. Kokonaisarvion perusteella hakijalla ei ollut vastaavia riittäviä kyvykkyyksiä koulutustoiminnan toteuttamiselle ja ansiovertailussa ei yltänyt valittujen tasolle, jotka kykenivät osoittamaan laaja-alaista osaamista ja tuntemusta koulutustoiminnasta. Tämän lisäksi hänellä ei ollut vastaavaa tietämystä toimenkuvan mukaisista tehtävistä, kuin nyt virkaan valituilla. Vertaillessa hakijaa ja valittua, hakija ei kyennyt osoittamaan vastaavaa laajaa tietämystä ja analyyttistä kykyä yhteiskunnan ja turvallisuuden kehityksen analysoimisessa sekä näihin vaikuttavien asioiden tunnistamisessa, kuten tehtävän hoitamisen kannalta riittävä kokonaisturvallisuuden hahmottaminen.

Tehtävän täyttäminen

Ensisijainen virkojen sijoituspaikka on riskienhallinnan palvelualueen siviilivalmiuden palveluyksikkö. Virka täytetään 6 kuukauden koeajalla ja ennen tehtävän vastaanottamisesta virkaan valitun on esitettävä hyväksytty lääkärintodistus terveydentilastaan ja annettava suostumus perusmuotoisen turvallisuusselvityksen hankkimiseen, jossa tulee osoittautua virkaan sopivaksi.

Kummankin viranhoito alkaa 1.10.2022. Virat täytetään ehdolla, että virkaan otetun suostumuksella hankittava perusmuotoinen turvallisuusselvitys ei estä viran täyttöä ja että virkaan valittu esittää hyväksyttävän lääkärintodistuksen terveydentilastaan. Kun päätös on saanut lainvoiman ja 6 kuukauden koeaika päättyy, päättyy virkaan valittujen vanhojen tehtävienhoito pelastuslaitoksella.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

PäätösPäätin ottaa aluepelastuslaitoksen suunnittelijan virkoihin Juha Karjalainen (vak. nro: 100629) 1.10.2022 alkaen ja Lassi Tiittanen (vak. nro: 100846) 1.10.2022 alkaen.  Viroissa on kuuden kuukauden koeaika. Ensisijainen sijoituspaikka on riskienhallinnan palvelualueen siviilivalmiuden palveluyksikkö. Suunnittelijan virat täytetään ehdolla, että virkaan otetun suostumuksella hankittava perusmuotoinen turvallisuusselvitys ei estä viran täyttöä ja että virkaan valittu esittää hyväksyttävän lääkärintodistuksen terveydentilastaan. Kun päätös on saanut lainvoiman ja 6 kuukauden koeaika päättyy, päättyy virkaan valittujen vanhojen tehtävienhoito pelastuslaitoksella.

 

Jari Sainio

pelastusjohtaja

Jakelu

aoMuut hakijat
tiedSarastia Oy
tiedKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta
aoKarjalainen Juha
tiedKoskinen Kirsi
tiedKoskinen Tiina
tiedLindström Torbjörn
tiedLundström Gunilla
tiedMattila Mikael
tiedReiman Anita
tiedSoininvaara Pertti
aoTiittanen Lassi