Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos 
Pelastusjohtaja6718.08.2022 

6666-2022 (01 01 01)

Suunnittelijan viran täyttäminen, vak.nro 100898

Kehittämispäällikkö Mika Lankinen 17.8.2022:

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen avoinna olevaan suunnittelijan virkaan (vak. nro 100898 ) haki määräaikaan 1.7 klo 15.00 mennessä 6 hakijaa. Kaikki hakijat täyttivät viran kelpoisuusehdot ja kaikki haastateltiin.

Suunnittelijan viran kelpoisuusehtona on soveltuva korkeakoulututkinto.

Kokonaisarvion perusteella kolme parasta kutsuttiin suorittamaan käytännön hankesuunnittelu ja -esittelymateriaalin laadinta. Hanke-esittely pisteytettiin ja parhaimmat pisteet saanut henkilö esitettiin valittavaksi.

Suunnittelijan tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää soveltuvaa korkeakoulututkintoa. esim. projektijohtamisen alalta. Muu kielitaito katsotaan eduksi. Hakijan eduksi luetaan myös kokemus hankkeiden valmistelusta sekä EU:n rahoitusmekanismien tuntemus ja kokemusta niiden hakumenettelyistä. Tehtävä edellyttää myös vähintään B-luokan ajokorttia.

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen projektitoimiston suunnittelija ohjaa, neuvoo ja tukee pelastuslaitoksen hanketoteutuksia. Suunnittelija tukee hanke- ja rahoitushakujen valmisteluja sekä suorittaa resurssien ja toteutusten seurantaa. Suorittaa lainsäädännön, palvelutason sekä kehittämisen toimintasuunnitelman mukaisia tehtäviä.  

Tarvittaessa projektisuunnittelija osallistuu myös hankkeiden toteutukseen ja osallistuu sekä kansallisiin, että kansainvälisiin oman toimialaansa liittyviin työryhmiin ja sovittuihin hankkeisiin ja myös yhteensovittaa pelastuslaitoksen projekteja ja kehittää pelastuslaitoksen toimintoja.  

Ennen viran vastaanottamista on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilasta sekä annettava suostumus suppean turvallisuusselvityksen hankkimiseen, joissa tulee osoittautua virkaan sopivaksi. Virka täytetään 6 kuukauden koeajalla.

Esitän, että suunnittelijan virkaan vak. nro 100898 valitaan ensihoitaja Joonas Hänninen. Varalle esitetään valittavaksi palotarkastaja Jarkko Jääskeläinen.

Esitys perustuu kokonaisarvioon, joka koostuu haastattelusta, työkokemuksesta, koulutuksesta, tehtävän suorittamisesta ja erityisesti haastattelijan arvioimasta sopivuudesta sekä henkilökohtaisista ominaisuuksista hoitaa suunnittelijan toimenkuvan mukaisia tehtäviä.

Esitetyllä henkilöllä oli laajin esitys sisällöltään, johon hän oli löytänyt myös omia ideoita, joita tehtävässä kaivataan.

Valinnassa ovat vaikuttaneet taidot, henkilökohtaiset ominaisuudet, sekä kyky hankevalmisteluun.

Viranhoito alkaa, kun päätös on saanut lainvoiman, kuitenkin aikaisintaan 1.9.2022 tai sopimuksen mukaan, kun hyväksytty lääkärintodistus terveydentilasta on toimitettu ja suppea turvallisuusselvitys on tehty. Samalla myös Hännisen ensihoitajan viran (vak. nro 100796) hoito päättyy.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

PäätösPäätin, että suunnittelijan virkaan vak. nro 100898 valitaan ensihoitaja Joonas Hänninen ja varalle valitaan palotarkastaja Jarkko Jääskeläinen.

Viranhoito alkaa, kun päätös on saanut lainvoiman, kuitenkin aikaisintaan 1.9.2022 tai sopimuksen mukaan, kun hyväksytty lääkärintodistus terveydentilasta on toimitettu ja suppea turvallisuusselvitys on tehty. Samalla myös Hännisen ensihoitajan viran (vak. nro 100796) hoito päättyy.

 

Jari Sainio

pelastusjohtaja

Jakelu

aoMuut hakijat
tiedSarastia Oy
tiedKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta
aoHänninen Joonas
tiedKoskinen Kirsi
tiedKoskinen Tiina
tiedLankinen Mika
tiedLundström Gunilla
tiedReiman Anita
tiedSoininvaara Pertti