Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos 
Pelastusjohtaja6509.08.2022 

8309-2022 (01 01 01)

Esikuntapäällikön viran täyttäminen, vak. nro 100901

Pelastuspäällikkö Mika Viljanen 5.8.2022:

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen avoinna olevaan esikuntapäällikön virkaan haki määräaikaan mennessä yhteensä kolme hakijaa, jotka kaikki valittiin valintavertailun perusteella jatkoon. Kaksi näistä oli haastateltu aiemman määräaikaisen esikuntapäällikön valinnan yhteydessä ja yksi haastateltiin Teams:n välityksellä.

Esikuntapäällikön viran kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto ja useampivuotinen alan ammattikokemus. Valittavalla on oltava pelastuslain (379/2011) 57 §:n mukainen (VNA 407/2011, 6§ 3) pelastustoimintaan osallistuvalta päätoimiselta päällystöltä edellytettävä tutkinto ja vähintään B-luokan ajokortti. Muu soveltuva lisäkoulutus mm. prosessi- ja tiedolla johtamisesta katsottiin hakijalle eduksi.

Nimitysesitys perustuu kokonaisarvioon, joka koostuu haastattelusta, hakijan työkokemuksesta, koulutuksesta, yleisestä aktiivisuudesta ja sitoutuneisuudesta pelastuslaitokseen työnantajana.

Ennen määräaikaisen esikuntapäällikön viranhoidon aloittamista valitun henkilön on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan sekä annettava suostumus perusmuotoisen turvallisuusselvityksen hankkimiseen, jossa tulee osoittautua virkaan soveltuvaksi.

Yleiset perustuslain mukaiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Nimitykseen sisältyy kuuden kuukauden koeaika, joka alkaa viran vastaanottamisesta.

Esitän, että palomestari Olli Högmander valitaan esikuntapäällikön virkaan 1.12.2022 alkaen.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

PäätösPäätin ottaa aluepelastuslaitoksen palomestari Olli Högmanderin esikuntapäällikön virkaan (vak.nro 100901) 1.12.2022 alkaen.

Kun päätös on saanut lainvoiman, Högmanderin palomestarin viran (vak.nro 100110) hoito päättyy.

Esikuntapäällikön virka täytetään ehdolla, että virkaan otetun suostumuksella haettu perusmuotoinen turvallisuusselvitys ei estä viran täyttöä ja että virkaan valittu esittää hyväksyttävän lääkärintodistuksen terveydentilastaan. Valintaan sisältyy kuuden kuukauden koeaika, joka alkaa viran vastaanottamisesta.

 

Jari Sainio

pelastusjohtaja

Jakelu

aoMuut hakijat
tiedSarastia Oy
tiedKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta
tiedHolm Sebastian
aoHögmander Olli
tiedKoskinen Kirsi
tiedKoskinen Tiina
tiedLundström Gunilla
tiedReiman Anita
tiedSoininvaara Pertti
tiedViljanen Mika
tiedVirto Juha