Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos 
Pelastusjohtaja5813.07.2022 

7211-2022 (01 01 01)

Tilannekeskuksen asemamestarin viran täyttäminen, vak.nro 100920

Hallinto- ja henkilöstöpäällikkö Pertti Soininvaara ja tilannekeskuspäällikkö Harri Heikkilä 12.7.2022:

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen avoinna olevaa tilannekeskustoiminnot palveluyksikön asemamestarin virkaa haki määräaikaan mennessä 6 hakijaa, joista yhdellä ei ollut virkaan vaadittavaa kelpoisuutta.  Kaikki hakijat haastateltiin.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto tai päätoimiselta pelastustoimintaan osallistuvalta päällystöltä vaadittava kelpoisuus (pelastuslaki 379/2011) tai ensihoitoasetuksen (585/2017) mukainen terveydenhuollon- tai muu henkilöstöjohtamisen ammattitutkinto ja pelastustoimen tehtäväkentän riittävä kokemus ja osaaminen työtehtävän hoitamiseen ja BC-luokan ajokortti.

Lisäksi arvostimme pelastustoimen tuntemusta, kokemusta pelastustoiminnan johtamisesta, kokemusta tilannekeskustyöskentelystä, tietoteknistä osaamista yleisesti, yleisimpien toimintosovelluksien osaamista, pelastustoimen kenttäjohtamisjärjestelmän (PEKE) käyttökokemusta, muiden pelastustoimessa käytettävien järjestelmien tuntemusta, VIRVE/RCS käyttökokemusta, hätäkeskustietojärjestelmä ERICAn käyttökokemusta, molempien kotimaisten kielten taitoa sekä muuta kielitaitoa.

Tehtävä edellyttää myös erilaisten tietoteknisten järjestelmien hallintaa ja osaamista tai ainakin kykyä omaksua nopeasti uusien järjestelmien ja laitteistojen käyttöä. Lisäksi tehtävässä menestyminen edellyttää ongelmanratkaisukykyä ja oma-aloitteisuutta, hyviä vuorovaikutustaitoja sekä työyhteisössä, että eri yhteistyötahojen / ammattiryhmien kanssa. Tehtävässä vaaditaan myös kykyä hahmottaa ja ymmärtää erittäin suuria kokonaisuuksia.

Virkaan valitun on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus sekä annettava suostumus perusmuotoisen turvallisuusselvityksen hankkimiseen, jossa tulee osoittautua virkaan sopivaksi. Virkaan valittavalla pitää olla myös voimassa oleva virallinen henkilöllisyystodistus (passi tai henkilökortti). Virka täytetään 6 kuukauden koeajalla.

Esitämme, että tilannekeskuksen asemamestarin virkaan valitaan Roni Sillanmäki.

Esitys perustuu kokonaisarvioon, joka koostuu hakemuksista, haastattelusta, työkokemuksesta, koulutuksesta, yleisestä aktiivisuudesta ja erityisesti haastattelijan arvioimasta sopivuudesta sekä henkilökohtaisista ominaisuuksista hoitaa tilannekeskuksen asemamestarin toimenkuvan mukaisia tehtäviä.

Yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Asemamestarin virka täytetään ehdolla, että virkaan otetun suostumuksella haettu perusmuotoinen turvallisuusselvitys ei estä viran täyttöä ja virkaan otettu toimittaa hyväksytyn lääkärintodistuksen. Viran hoito alkaa 1.9.2022 tai sopimuksen mukaan.

Pelastuspäällikkö, pelastusjohtajan varahenkilö Mika Viljanen:

PäätösPäätin, että tilannekeskuksen asemamestarin virkaan vakanssinumero 100920 valitaan Roni Sillanmäki.

Asemamestarin virka täytetään ehdolla, että virkaan otetun suostumuksella haettu perusmuotoinen turvallisuusselvitys ei estä viran täyttöä ja virkaan otettu toimittaa hyväksytyn lääkärintodistuksen. Virka täytetään 6 kuukauden koeajalla. Viran hoito alkaa 1.9.2022 tai sopimuksen mukaan.

 

Mika Viljanen

pelastuspäällikkö

pelastusjohtajan varahenkilö

Jakelu

aoMuut hakijat
tiedSarastia Oy
tiedKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta
tiedHeikkilä Harri
tiedKoskinen Kirsi
tiedKoskinen Tiina
tiedLundström Gunilla
tiedReiman Anita
aoSillanmäki Roni
tiedSoininvaara Pertti
tiedViljanen Mika