Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos 
Pelastuspäällikkö (Operatiivinen toiminta)121.06.2022 

7816-2022 (01 04 01)

Moniviranomaistehtävien tekninen purku operatiivisella palvelualueella

Ensihoitopäällikkö Vesa Jyrkkänen:

Pelastuslaitoksen asiakasrajapinnassa suoritetut ensihoito- ja pelastustehtävät ovat usein moniviranomaistehtäviä. Pääasialliset yhteistyöviranomaiset ovat hätäkeskus, pelastustoimi, poliisi sekä sosiaalitoimi. Tehtävän menestyksekäs suorittaminen perustuu aina säädöstöön, joka antaa kullekin viranomaiselle toimivallan, jolloin kullakin toimijalla on selkeä käsitys omasta roolista ja vastuusta tehtävän aikana.

Yhteistoiminnan edelleen kehittämiseksi on perusteltua, että moniviranomaistehtävistä kertyvä kokemus saadaan jaettua kaikille ao. tehtävän osapuolille. Tämä toimintatapa lisää keskinäistä tuntemusta ja osaamista sekä työturvallisuutta.

Ensihoidon palveluyksikössä on valmisteltu yhteistoimintamalli moniviranomaistehtävien jälkeiseen tekniseen purkamiseen. Malli on tarkoitus alkuvaiheessa ottaa operatiivisen palvelualueen sisäiseen käyttöön.

Tehtävän tekniset purkutilaisuudet on tarkoitus käynnistää portaittain siten, että alkuvaiheessa tehtäviä puretaan Pelastustoiminnan palveluyksikön henkilöstön kanssa. Kokemusten karttuessa toimintamallia laajennetaan kattamaan myös muita viranomaisia.

Esitän, että liitteessä 1 kuvattu moniviranomaistehtävien teknisen purun malli otetaan käyttöön.

Liite 1Toimintaohje

Pelastuspäällikkö Juha Virto:

PäätösPäätin, että liitteessä 1 esitetty moniviranomaistehtävien toimintaohje otetaan käyttöön operatiivisella palvelualueella.

 

Juha Virto

pelastuspäällikkö

Jakelu

tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslaitos
tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta


Liitteet:

Vsaluepl § 1
Liite 1:Toimintaohje