Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos 
Pelastusjohtaja4809.06.2022 

5519-2022 (01 01 01)

Operaattorin viran täyttäminen (vak.nro 100888)

Tilannekeskuspäällikkö Harri Heikkilä ja suunnittelija Hanna Ritvanen 7.6.2022:

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen avoinna olevaa operaattorin virkaa haki 15 hakijaa, joista yhdellä ei ollut virkaan vaadittavaa pätevyyttä ja kaksi ilmoitti, etteivät ole halukkaita tulemaan haastatteluun. Haastatteluun kutsuttiin hakemusten pohjalta tehdyn arvioinnin perusteella 8 hakijaa.

Operaattorin viran kelpoisuusvaatimuksena on pelastajatutkinto, hätäkeskuspäivystäjätutkinto tai muu soveltuva tutkinto/koulutus, vähintään 5 vuoden soveltuva työkokemus, suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito ja vähintään B-luokan ajokortti.

Lisäksi arvostimme myös pelastustoimen tuntemusta, hätäkeskustietojärjestelmä ERICAn käyttökokemusta, pelastustoimen kenttäjohtojärjestelmän (PEKE) käyttökokemusta, pelastustoimen järjestelmien tuntemusta, molempien kotimaisten kielten taitoa sekä muuta kielitaitoa, yleisimpien toimistosovelluksien osaamista, kokemusta tilannekeskus-, hätäkeskus- tai vastaavasta hälytyskeskustyöskentelystä sekä VIRVE/RCS käyttökokemusta. Tehtävä edellyttää myös erilaisten tietoteknisten järjestelmien hallintaa ja osaamista tai ainakin kykyä omaksua nopeasti uusien järjestelmien ja laitteistojen käyttöä.

Tehtävässä menestyminen edellyttää ongelmanratkaisukykyä ja oma-aloitteisuutta. Tehtävä edellyttää myös hyviä vuorovaikutustaitoja sekä työyhteisössä että monien eri yhteistyötahojen / ammattiryhmien kanssa. Tehtävässä vaaditaan kykyä tehdä nopeita ratkaisuja paineen alaisena sekä ymmärtää kokonaisuuksia. Tehtävä edellyttää myös henkisen paineen hallintaa.

Virkaan valittavan on ennen viranhoidon alkamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan sekä annettava suostumus perusmuotoisen turvallisuusselvityksen hankkimiseen, jossa tulee osoittautua virkaan sopivaksi.Virkaan valittavalla pitää olla myös voimassa oleva virallinen henkilöllisyystodistus (passi tai henkilökortti).Virka täytetään 6 kuukauden koeajalla.

Esitämme seuraavaa henkilöä valittavaksi operaattorin virkaan:

Juho Sjöblom

Esitetty henkilö täyttää kaikilta osin virkaan vaadittavat kelpoisuusehdot.                                        

Esitys perustuu kokonaisarvioon, joka koostuu haastattelusta, työkokemuksesta, koulutuksesta, pelastustoimen tuntemuksesta, erilaisten pelastustoiminnan järjestelmien sekä yleisempien toimistosovellusten käyttökokemuksesta ja erityisesti haastattelijoiden arvioimasta sopivuudesta sekä henkilökohtaisista ominaisuuksista hoitaa menestyksekkäästi operaattorin tehtäviä.

Yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Viranhoito alkaa, kun päätös on saanut lainvoiman, kuitenkin aikaisintaan 1.7.2022, kun hyväksytty lääkärintodistus terveydentilasta on toimitettu ja perusmuotoinen turvallisuusselvitys on tehty.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

PäätösPäätin, että operaattorin virkaan vakanssinumero 100888 valitaan Juho Sjöblom.

Viranhoito alkaa, kun päätös on saanut lainvoiman, kuitenkin aikaisintaan 1.7.2022, kun hyväksytty lääkärintodistus terveydentilasta ja perusmuotoinen turvallisuusselvitys on tehty.

 

Jari Sainio

pelastusjohtaja

Jakelu

aoMuut hakijat
tiedSarastia Oy
tiedKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta
tiedHeikkilä Harri
tiedKoskinen Kirsi
tiedKoskinen Tiina
tiedLundström Gunilla
tiedReiman Anita
tiedRitvanen Hanna
aoSjöblom Juho
tiedSoininvaara Pertti