Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos 
Pelastusjohtaja4102.05.2022 

2087-2022 (01 01 01)

Valmiuspäällikön viran täyttäminen

Pelastuspäällikkö Torbjörn Lindström 28.4.2022:

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen avoinna olevaan valmiuspäällikön virkaan haki määräaikaan mennessä yhteensä 8 hakijaa, joista neljä (4) haastateltiin/suoritettiin henkilöarvioinnit.

Valmiuspäällikön viran kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto tai pelastusalan oppilaitoksessa suoritettu päällystötutkinto ja vähintään B-luokan ajokortti. Muu soveltuva lisäkoulutus katsottiin hakijalle eduksi.

Valintaprosessin aluksi suoritettiin arviointi hakijan työkokemuksesta, koulutuksesta, pelastustoimen tuntemuksesta, kokemuksesta pelastustoimen varautumisesta, valmiussuunnittelusta, osaamisesta väestönsuojelusta ja siviilikriisinhallinnasta sekä johtamis- ja esimieskokemuksesta. Edellä olevien arvioinnin perusteella kutsuttiin neljä (4) hakijaa haastatteluun ja heille kaikille neljälle (4) suoritettiin Turun kaupungin kilpailuttaman sopimustoimittajan toimesta myös henkilöarvioinnit. Valintaesitys perustuu edellä mainittujen perusteella tehtyyn kokonaisarviointiin.

Ennen valmiuspäällikön viranhoidon aloittamista valitun henkilön on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan sekä annettava suostumus perusmuotoisen turvallisuusselvityksen hankkimiseen, jossa tulee osoittautua virkaan soveltuvaksi.

Yleiset perustuslain mukaiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Nimitykseen sisältyy 6 kuukauden koeaika, joka alkaa viran vastaanottamisesta.

Esitän, että Mikael Mattila otetaan valmiuspäällikön virkaan (vak.nro 100827) 1.6.2022 alkaen.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

PäätösPäätin ottaa Mikael Mattilan valmiuspäällikön virkaan (vak.nro 100827) alkaen 1.6.2022. Kun päätös on saanut lain voiman, päättyy mahdollisen muun viran/toimen hoito.

Valmiuspäällikön virka täytetään ehdolla, että virkaan otetun suostumuksella haettu perusmuotoinen turvallisuusselvitys ei estä viran täyttöä ja että virkaan valittu esittää hyväksyttävän lääkärintodistuksen terveydentilastaan. Valintaan sisältyy 6 kuukauden koeaika, joka alkaa viran vastaanottamisesta.

 

Jari Sainio

pelastusjohtaja

Jakelu

aoMuut hakijat
tiedSarastia Oy
tiedKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta
tiedJokinen Kaija
tiedKoskinen Kirsi
tiedKoskinen Tiina
tiedLindström Torbjörn
tiedLundström Gunilla
aoMattila Mikael
tiedReiman Anita
tiedSoininvaara Pertti