Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta2417.03.20229

3093-2022 (01 01 03)

Operaattorien vakinaistaminen

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 24

Hallinto- ja henkilöstöpäällikkö Pertti Soininvaara ja henkilöstösuunnittelija Anita Reiman 9.3.2022:

Pelastuslaitoksen tilannekeskus tuottaa ajantasaista turvallisuuden tilannekuvaa 24/7 yhteistyössä muiden turvallisuusviranomaisten kanssa Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen alueelta. Turvallisuuden tilannekuvaan liittyy pelastustehtävien seuranta ja tukeminen, valmiuden ylläpitäminen sekä yhteistyö muiden turvallisuusviranomaisten kanssa yhteisen turvallisuuden tilannekuvan luomisessa ja ylläpitämisessä.

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen tilannekeskusta on kehitetty palvelutasopäätöksen (VSaluelk 12.11.2020 § 75), henkilöstösuunnitelman ja toimintasääntöuudistuksen (VSaluelk 18.3.2021 § 28) mukaisesti.

Pelastuslaitos on pyrkinyt valmistautumaan toimintaympäristön muutoksiin mm. hyödyntämällä tehtäviin perehtymiseen ns. action learning -menetelmää aikaisemmasta toimintasääntömuutoksesta alkaen (Vsaluelk 15.6.2011 § 51). Menetelmää on sovellettu myös pelastuslaitoksen tilannekeskuksessa.  

Tilannekeskukseen perustettiin 5 (viisi) operaattorin virkaa (VSaluelk 21.12.2017), joihin nimettiin henkilöt määräaikaisesti suostumusten perusteella 1.4.2018.

Tilanne- ja johtokeskuksen palvelualueella /tilannekeskuspalvelut palveluyksikössä on nähty tarve täyttää toistaiseksi voimassa olevat viisi operaattorin virkaa 1.4.2022 alkaen.

Virkojen kelpoisuusvaatimuksena on pelastuslaitoksen toiminnan, operatiivisen toiminnan hyvä tuntemus ja alan käytännön työkokemus, vähintään viiden vuoden työkokemus, suomen kielen taito ja vähintään B-luokan ajokortti. Operaattorin toimenkuvan mukaan tehdyn tehtävän vaativuuden arvioinnin perusteella operaattorin tehtäväkohtainen palkka on 1.4.2022 alkaen 2.204,90 euroa/kk. Työaika on yleistyöaika 38,25 h/vko huomioiden tällä hetkellä voimassa olevan tilannekeskuksen vuorohenkilöstön paikallisen sopimuksen työaikajärjestelyistä.  Muut henkilöiden viranhoitovastuut päättyvät, kun tämä päätös on saanut lainvoiman.

Operaattoreina ovat suostumuksensa mukaan toimineet seuraavat henkilöt: Haavisto Olli, Halkosalmi Jukka, Kuusto Ari, Viinamäki Juha ja Louhevirta Toni.  Kyseiset henkilöt täyttävät viran kelpoisuusvaatimukset. 

Esitämme, että operaattorit Haavisto Olli, Halkosalmi Jukka, Kuusto Ari, Viinamäki Juha ja Louhevirta Toni vakinaistetaan operaattorin virkoihin 1.4.2022, johon he ovat antaneet suostumuksensa.

Liite 1Kelpoisuusvaatimukset, lomake

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää, että operaattorit Haavisto Olli, Halkosalmi Jukka, Kuusto Ari, Viinamäki Juha ja Louhevirta Toni vakinaistetaan operaattorin virkoihin 1.4.2022, johon he ovat antaneet suostumuksensa. Operaattorin toimenkuvan mukaan tehdyn tehtävän vaativuuden arvioinnin perusteella operaattorin tehtäväkohtainen palkka on 1.4.2022 alkaen 2.204,90 euroa/kk. Työaika on yleistyöaika 38,25 h/vko huomioiden tällä hetkellä voimassa olevan tilannekeskuksen vuorohenkilöstön paikallisen sopimuksen työaikajärjestelyistä. Muut henkilöiden viranhoitovastuut päättyvät, kun tämä päätös on saanut lainvoiman.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedSarastia Oy
tiedKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
aoHaavisto Olli
aoHalkosalmi Jukka
tiedHeikkilä Harri
tiedHolm Sebastian
tiedJokinen Kaija
tiedKoskinen Kirsi
tiedKoskinen Tiina
aoKuusto Ari
aoLouhevirta Toni
tiedReiman Anita
tiedRitvanen Hanna
tiedSoininvaara Pertti
aoViinamäki Juha
tiedViljanen Mika
tiedVirto Juha


Liitteet:

Vsaluelk § 24
Liite 1:Kelpoisuusvaatimukset, lomake