Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta2317.03.20228

3011-2022 (01 01 00)

Viiden vuoroesimiehen viran perustaminen tilannekeskukseen

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 23

Hallinto- ja henkilöstöpäällikkö Pertti Soininvaara ja henkilöstösuunnittelija Anita Reiman 9.3.2022:

Pelastuslaitoksen tilannekeskus tuottaa ajantasaista turvallisuuden tilannekuvaa 24/7 yhteistyössä muiden turvallisuusviranomaisten kanssa Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen alueelta. Turvallisuuden tilannekuvaan liittyy pelastustehtävien seuranta ja tukeminen, valmiuden ylläpitäminen sekä yhteistyö muiden turvallisuusviranomaisten kanssa yhteisen turvallisuuden tilannekuvan luomisessa ja ylläpitämisessä.

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen tilannekeskusta on kehitetty palvelutasopäätöksen (VSaluelk 12.11.2020 § 75), henkilöstösuunnitelman ja toimintasääntöuudistuksen (VSaluelk 18.3.2021 § 28) mukaisesti.

Tilannekeskukseen perustettiin 5 (viisi) määräaikaista paloesimiehen virkaa (VSaluelk 21.12.2017), joihin nimettiin henkilöt määräaikaisesti suostumusten perusteella syksyllä 2020.

Tilanne- ja johtokeskuksen palvelualueella /tilannekeskuspalvelut palveluyksikössä on nähty tarve perustaa toistaiseksi voimassa olevat viisi vuoroesimiehen virkaa 1.4.2022 alkaen. Virkoihin hyödynnetään vuoromestareilta vapautuvia ns. päivämestarin virkoja, jolloin vakanssimäärä pysyy ennallaan.

Pelastuslaitos on pyrkinyt valmistautumaan toimintaympäristön muutoksiin mm. hyödyntämällä tehtäviin perehtymiseen ns. action learning -menetelmää aikaisemmasta toimintasääntömuutoksesta alkaen (Vsaluelk 15.6.2011 § 51). Menetelmää on sovellettu myös pelastuslaitoksen tilannekeskuksessa.  

Virkojen kelpoisuusvaatimuksena on pelastuslain (379/2011) ja pelastustoimesta annetun asetuksen (407/2011) 6 § edellyttämä tutkinto ja vähintään BC-luokan ajokortti.

Vuoroesimiehen toimenkuvan mukaan tehdyn tehtävän vaativuuden arvioinnin perusteella vuoroesimiehen tehtäväkohtainen palkka on 1.4.2022 alkaen 2.605,12 euroa/kk. Työaika on yleistyöaika 38,25 h/vko huomioiden tällä hetkellä voimassa olevan tilannekeskuksen vuorohenkilöstön paikallisen sopimuksen työaikajärjestelyistä. Muut henkilöiden viranhoitovastuut päättyvät, kun tämä päätös on saanut lainvoiman.

Tällä hetkellä tilannekeskuksessa paloesimiehinä ovat suostumuksensa mukaan toimineet seuraavat henkilöt: Christian Antila, Petteri Broström, Karl-Johan Kaarlola, Jussimatti Roitto sekä Tarmo Katajamaa. Kyseiset henkilöt täyttävät uuden perustettavan vuoroesimiehen viran kelpoisuusvaatimukset. 

Esitämme, että paloesimiehet Christian Antila, Petteri Broström, Karl-Johan Kaarlola, Jussimatti Roitto sekä Tarmo Katajamaa vakinaistetaan vuoroesimiehen virkoihin 1.4.2022, johon he ovat antaneet suostumuksensa.

Liite 1Palomestarien virkojen lakkauttaminen ja vuoroesimiesten virkojen perustaminen, (lomake)

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää, että paloesimiehet Christian Antila, Petteri Broström, Karl-Johan Kaarlola, Jussimatti Roitto sekä Tarmo Katajamaa vakinaistetaan vuoroesimiehen virkoihin 1.4.2022, johon he ovat antaneet suostumuksensa. Vuoroesimiehen toimenkuvan mukaan tehdyn tehtävän vaativuuden arvioinnin perusteella vuoroesimiehen tehtäväkohtainen palkka on 1.4.2022 alkaen 2.605,12 euroa/kk. Työaika on yleistyöaika 38,25 h/vko huomioiden tällä hetkellä voimassa olevan tilannekeskuksen vuorohenkilöstön paikallisen sopimuksen työaikajärjestelyistä. Muut henkilöiden viranhoitovastuut päättyvät, kun tämä päätös on saanut lainvoiman.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedSarastia Oy
tiedKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
aoAntila Christian
aoBroström Petteri
tiedHeikkilä Harri
tiedHolm Sebastian
tiedJokinen Kaija
aoKaarlola Karl-Johan
aoKatajamaa Tarmo
tiedKontio Mika
tiedKoskinen Kirsi
tiedKoskinen Tiina
tiedReiman Anita
tiedRitvanen Hanna
aoRoitto Jussimatti
tiedSoininvaara Pertti
tiedViljanen Mika
tiedVirto Juha


Liitteet:

Vsaluelk § 23
Liite 1:Palomestarien virkojen lakkauttaminen ja vuoroesimiesten virkojen perustaminen, (lomake)