Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta2217.03.20227

2961-2022 (01 01 00)

Koulutusmestarin vakanssin 100591 lakkauttaminen ja suunnittelijan toimen perustaminen

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 22

Hallinto- ja henkilöstöpäällikkö Pertti Soininvaara ja henkilöstösuunnittelija Anita Reiman 8.3.2022:

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen toimintaympäristössä on tapahtunut muutoksia, jotka edellyttävät organisaation uudelleenjärjestelyjä. Myös toimintasääntöä on päivitetty 1.1.2022 alkaen. Henkilöstöstrategian johtamisen painopistealueen yhtenä kriittisenä menestystekijänä on vahvistettu toimiva henkilöstösuunnittelu, jolla varaudutaan palvelutoiminnan haasteisiin ja palvelurakenteen muutostarpeisiin. Kehittämisyksikön sisäisissä järjestelyissä on nähty tarve muuttaa oppimiskeskuksen koulutusmestarin virka suunnittelijan viraksi, koska tämänhetkinen koulutusmestarin toimenkuva vastaa enemmän oppimiskeskuksen suunnittelijan tehtävää. Kehittämisyksikköä johtaa kehittämispäällikkö.

Tukipalvelujen palveluyksikkö esittää että, virka vak.nro.100591 lakkautetaan ja tilalle perustetaan suunnittelijan toimi 1.4.2022 alkaen. Kokonaisvakanssimäärä ei nouse. Suunnittelijan toimi perustetaan hallinnon ja tukipalveluiden palvelualueelle kehittämisyksikköön ja täytetään sisäisesti. Suunnittelijan toimen kelpoisuusehdot ovat  soveltuva korkeakoulututkinto, pelastuslaitoksen koulutusjärjestelmän riittävä tuntemus ja koulutusraportoinnin hallinta ja vähintään B-luokan ajokortti.

Koulutusmestari Juha Karjalainen on vuosien ajan vastannut pelastuslaitoksen henkilöstökoulutusten kokonaisvaltaisesta hoitamisesta ja muutoinkin hänen toimenkuvansa muodostuu ensisijaisesti koulutukseen liittyvien toimintojen hoitamisesta. Juha Karjalainen täyttää toimen kelpoisuusehdot.

Koska kysymyksessä on organisaatiomuutoksesta johtuva toiminnan ja tehtävien uudelleen järjestely, voidaan koulutusmestari Juha Karjalainen suostumuksellaan nimittää suunnittelijan toistaiseksi voimassa olevaan toimeen  sisäisenä siirtona sitä auki julistamatta alkaen 1.4.2022. Vakanssijärjestelyjen saatua lain voiman koulutusmestarin virka lakkautetaan. Työaikana on toimistotyöaika 36 h 15 min /vko ja tehtävässä noudatetaan KVTES:n sopimusehtoja. Suunnittelijan toimen tehtäväkohtainen palkka vaativuuden arvioinnin perusteella on 3.035,61 euroa/kk.

Liite 1Koulutusmestarin vakanssin vak. nro 100591 lakkauttaminen ja suunnittelijan toimen perustaminen (lomake)

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää lakkauttaa koulutusmestarin viran vak. nro 100591 ja perustaa suunnittelijan toimen hallinnon ja tukipalveluiden palvelualueelle kehittämisen palveluyksikköön 1.4.2022 alkaen. Kokonaisvakanssimäärä ei muutu. Työaikana on toimistotyöaika 36 h 15 min/vko ja tehtävässä noudatetaan KVTES:n sopimusehtoja. Suunnittelijan toimen tehtäväkohtainen palkka vaativuuden arvioinnin perusteella on 3.035,61 euroa/kk.

Koulutusmestarin vakanssia hoitanut Juha Karjalainen  nimitetään suostumuksensa mukaan suunnittelijan toistaiseksi voimassa olevaan toimeen sisäisenä siirtona sitä auki julistamatta 1.4.2022 alkaen. Vakanssijärjestelyjen saatua lain voiman koulutusmestarin virka (vak.nro 100591) lakkautetaan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tiedJokinen Kaija
aoKarjalainen Juha
tiedKoskinen Kirsi
tiedKoskinen Tiina
tiedLankinen Mika


Liitteet:

Vsaluelk § 22
Liite 1:Koulutusmestarin vakanssin vak. nro 100591 lakkauttaminen ja suunnittelijan toimen perustaminen (lomake)