Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta2117.03.20226

2960-2022 (01 01 00)

Koulutussihteerin vakanssin 101001 lakkauttaminen ja suunnittelijan toimen perustaminen

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 21

Hallinto- ja henkilöstöpäällikkö Pertti Soininvaara ja henkilöstösuunnittelija Anita Reiman 8.3.2022:

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen toimintaympäristössä on tapahtunut muutoksia, jotka edellyttävät organisaation uudelleenjärjestelyjä. Myös toimintasääntöä on päivitetty 1.1.2022 alkaen. Henkilöstöstrategian johtamisen painopistealueen yhtenä kriittisenä menestystekijänä on vahvistettu toimiva henkilöstösuunnittelu, jolla varaudutaan palvelutoiminnan haasteisiin ja palvelurakenteen muutostarpeisiin. Kehittämisyksikön sisäisissä järjestelyissä on nähty tarve muuttaa oppimiskeskuksen koulutussihteerin toimi suunnittelijan toimeksi, koska koulutussihteerin tehtävänkuva ja vaatimustaso vastaa enemmän oppimiskeskuksen suunnittelijan tehtävänkuvaa. Kehittämisyksikköä johtaa kehittämispäällikkö.

Tukipalvelujen palveluyksikkö esittää että, toimi vak. nro. 101001 lakkautetaan ja tilalle perustetaan suunnittelijan toimi 1.4.2022 alkaen. Kokonaisvakanssimäärä ei nouse. Suunnittelijan toimi perustetaan hallinnon ja tukipalveluiden palvelualueelle kehittämisyksikköön ja täytetään sisäisesti. Suunnittelijan toimen kelpoisuusehdot ovat toimeen soveltuva korkeakoulututkinto, pelastuslaitoksen koulutusjärjestelmän riittävä tuntemus ja koulutusraportoinnin hallinta ja vähintään B-luokan ajokortti.

Koulutussihteeri Saija Lehtonen on vuosien ajan vastannut pelastuslaitoksen koulutusprosessin kokonaisvaltaisesta hoitamisesta ja muutoinkin hänen toimenkuvansa muodostuu ensisijaisesti koulutukseen liittyvien toimintojen hoitamisesta. Saija Lehtonen täyttää toimen kelpoisuusehdot.

Koska kysymyksessä on organisaatiomuutoksesta johtuva toiminnan ja tehtävien uudelleen järjestely, voidaan koulutussihteeri Saija Lehtonen suostumuksellaan nimittää suunnittelijan toistaiseksi voimassa olevaan toimeen sisäisenä siirtona sitä auki julistamatta alkaen 1.4.2022. Vakanssijärjestelyjen saatua lain voiman koulutussihteerin toimi lakkautetaan ja samalla Saija Lehtosen palotarkastajan viran (vak. nro 100272) hoito päättyy.  Suunnittelijan toimen tehtäväkohtainen palkka työn vaativuuden arvioinnin perusteella on 3.035,61 euroa/kk. Työaikana on toimistotyöaika 36 h 15 min/vko ja tehtävässä noudatetaan KVTES:n sopimusehtoja.

Liite 1Koulutussihteerin vakanssin vak. nro 101001 lakkauttaminen ja suunnittelijan toimen perustaminen (lomake)

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää lakkauttaa koulutussihteerin toimen vak. nro 101001 ja perustaa suunnittelijan toimen hallinnon ja tukipalveluiden palvelualueelle kehittämisyksikköön 1.4.2022 alkaen. Kokonaisvakanssimäärä ei muutu. Työaikana on toimistotyöaika 36 h 15 min/vko ja tehtävässä noudatetaan KVTES:n sopimusehtoja. Suunnittelijan toimen tehtäväkohtainen palkka työn vaativuuden arvioinnin perusteella on 3.035,61 euroa/kk.

Koulutussihteerin vakanssia hoitanut Saija Lehtonen nimitetään suostumuksensa mukaan suunnittelijan toistaiseksi voimassa olevaan toimeen sisäisenä siirtona sitä auki julistamatta 1.4.2022 alkaen. Vakanssijärjestelyjen saatua lain voiman koulutussihteerin toimi (vak.nro 101001) lakkautetaan ja samalla Saija Lehtosen palotarkastajan viran (vak. nro 100272) hoito päättyy.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tiedJokinen Kaija
tiedKontio Mika
tiedKoskinen Kirsi
tiedKoskinen Tiina
tiedLankinen Mika
aoLehtonen Saija


Liitteet:

Vsaluelk § 21
Liite 1:Koulutussihteerin vakanssin vak. nro 101001 lakkauttaminen ja suunnittelijan toimen perustaminen (lomake)