Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta1503.02.202213

1118-2022 (01 02 01)

Tehtäväkohtaisen palkan määräaikainen tarkastaminen työn vaativuuden arvioinnin mukaisesti

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 15

Pelastuspäällikkö Mika Kontio 26.1.2022:

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen väliaikaista toimielintä perustettaessa todettiin, että väliaikaisten valmistelutoimielinten jäsenten työnantajaorganisaatiot ja hyvinvointialueet sopivat valmistelutoimielinten jäsenten käyttämän työajan ja mahdollisten muiden kustannusten korvaamisesta.

Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päätti kokouksessaan (27.5.2021 § 41), että ”hyvinvointialuevalmistelun käynnistävän voimaanpanolain astuessa voimaan ja toimivaltaisen viranomaisen nimittäessä väliaikaista valmisteluelintä pelastustoimen edustajaksi väliaikaiseen valmisteluelimeen Varsinais-Suomessa nimitetään pelastusjohtaja ja hänen tehtäväkohtaista palkkaansa korotetaan työn vaativuuden arvioinnin mukaisesti 10 %:lla väliaikaisen valmisteluelimen toimintakauden ajaksi”.

Väliaikaisen toimielimen toiminta on päättymässä. Hyvinvointialueelle valitut aluevaltuutetut aloittavat 1.3.2022. Hyvinvointialueen valmistelu jatkuu keskeytyksettä tavoitteena hyvinvointialueen toiminnan käynnistyminen 1.1.2023.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen pelastusjohtaja on toiminut hyvinvointialueen väliaikaisen toimielimen jäsenenä ja osallistunut samaan aikaan aktiivisesti hyvinvointialueen uudistuksen valmisteluun pelastustoimen osalta oman virkansa ohella. Pelastusjohtaja toimii valmistelussa erityisesti kansallisella tasolla (sisäministeriö, pelastustoimen alueet, vastuuvalmistelijat) samalla, kun hyvinvointialuevalmistelu pelastustoimen osalta etenee alueella hankejohtajan toimesta.

Pelastuslain 26 § (379/2011) ja Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen johtosäännön sekä toimintasäännön mukaisesti pelastuslaitoksen ylimpänä pelastusviranomaisena ja viranhaltijana toimii pelastusjohtaja. On perusteltua, että pelastusjohtaja edustaa väliaikaisen toimielimen toimintakauden päättymisen jälkeen alueen pelastustoimea uudistushankkeen valmistelussa edelleen sekä kansallisella tasolla, mutta myös hyvinvointialuetasolla yhdessä hankejohtajan kanssa. Koska on tarkoituksen mukaista, että valmistelutehtävää hoidetaan oman viran ohella, niin työn vaativuuden kasvaessa on lisäksi perusteltua tarkastaa tehtäväkohtaista palkkaa uudistushankkeen valmistelun ajaksi.

Esitetään, että pelastusjohtajan tehtäväkohtaista palkkaa tarkastetaan työn vaativuuden kasvaessa arvioinnin mukaisesti 10 % uudistushankkeen valmistelujaksoa vastaavaksi ajaksi 31.12.2022 asti.

Puheenjohtaja Seppo Koski:

EhdotusAluepelastuslautakunta päättää, että pelastusjohtajan tehtäväkohtaista palkkaa tarkastetaan työn vaativuuden arvioinnin mukaisesti 10 %:lla 31.12.2022 asti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Pelastusjohtaja Jari Sainio poistui asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

tiedKoskinen Kirsi
tiedKoskinen Tiina
aoSainio Jari