Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos 
Pelastusjohtaja710.01.2022 

190-2022 (09 05 01)

Pelastuslaitoksen pelastustoiminnan vasteet, korjattu liitettä

Pelastuspäällikkö Juha Virto 7.1.2022:

Pelastuslaitoksen pelastustoiminnan vastesuunnittelun tarkoituksena on määrittää etukäteen tarkoituksenmukainen ao. pelastustehtävän edellyttämä pelastusmuodostelma. Vastesuunnittelu perustuu valtakunnalliseen suunnitteluohjeeseen ja suunnittelussa hyödynnetään lisäksi mm. pelastuslaitoksen riskianalyysia. Vasteet suunnitellaan pelastustoiminnan palveluyksikössä eri tehtävälajien mukaisesti, jolloin määritetään myös tehtävän edellyttämän pelastusyksikön suorituskyky- ja lähtöaikaominaisuudet.

Vastesuunnittelun kokonaisuutta ylläpidetään pelastustoiminnan palveluyksikössä. Pelastuslaitoksen työjärjestyksen mukaisesti pelastusjohtaja päättää pelastustoiminnan vasteista. Vasteiden pienimuotoiset tai tilapäiset päivitykset ja muutokset on tarkoituksenmukaista päättää pelastustoiminnan palveluyksikön aluepalopäällikön toimesta.

Liite 1Luettelo pelastustoiminnan vasteista

Esitän, että pelastustoiminnan vasteet toteutetaan liitteen mukaisina ja, että vasteiden edellyttämät suorituskykyvaatimukset ja pelastusyksiköiden kyky- ja lähtöaikaominaisuudet määritellään yksityiskohtaisemmin pelastustoiminnan palveluyksikön toimesta. Vastesuunnittelun kokonaisuutta ylläpidetään pelastustoiminnan palveluyksikössä. Vasteiden pienimuotoiset päivitykset ja muutokset on tarkoituksenmukaista suorittaa pelastustoiminnan palveluyksikön aluepalopäällikön toimesta.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

PäätösPäätin, että pelastustoiminnan vasteet toteutetaan liitteen mukaisina ja, että vasteiden edellyttämät suorituskykyvaatimukset ja pelastusyksiköiden kyky- ja lähtöaikaominaisuudet määritellään yksityiskohtaisemmin pelastustoiminnan palveluyksikön toimesta. Vastesuunnittelun kokonaisuutta ylläpidetään pelastustoiminnan palveluyksikössä. Vasteiden pienimuotoiset päivitykset ja muutokset on tarkoituksenmukaista suorittaa pelastustoiminnan palveluyksikön aluepalopäällikön toimesta.

 

Jari Sainio

pelastusjohtaja


Liitteet:

Vsaluepl § 7
Liite 1:Luettelo pelastustoiminnan vasteista