Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos 
Pelastusjohtaja5615.12.2021 

13679-2021 (01 01 01)

Kalustomestarin viran täyttäminen

Tekninen päällikkö Mikko Särmä 15.12.2021:

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen avoinna olevaa kalustomestarin virkaa haki määräaikaan mennessä seitsemän hakijaa, joista kolme hakijaa kutsuttiin haastatteluun (vakanssinumero: 100847).

Kalustomestarin viran kelpoisuusvaatimuksena on teknillisessä oppilaitoksessa suoritettu tehtävän edellyttämää teknikon tai vastaava tutkinto ja pelastuslain (379/2011) ja pelastustoimesta annetun asetuksen (407/2011) päällystöltä edellyttämä pelastusalan tutkinto sekä vähintään C-luokan ajokortti.

Esitän, että Niko Koski otetaan kalustomestarin virkaan 1.2.2022 alkaen.

Esitys perustuu kokonaisarvioon, joka koostuu haastattelusta, työkokemuksesta, koulutuksesta, yleisestä aktiivisuudesta, sitoutuneisuudesta pelastuslaitokseen työnantajana ja erityisesti haastattelijan arvioimasta sopivuudesta sekä henkilökohtaisista ominaisuuksista hoitaa kalustomestarin toimenkuvan mukaisia tehtäviä. Haastattelussa arvioitiin erityisesti hakijan sitoutumista työnantajaansa (pelastuslaitokseen) sekä kykyä hoitaa kalustomestarin toimenkuvaan kuuluvia tehtäviä.

Yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Nimitykseen sisältyy kuuden kuukauden koeaika, joka alkaa viran vastaanottamisesta. Kalustomestarin virka täytetään ehdolla, että virkaan otetun suostumuksella haettu suppea turvallisuusselvitys ei estä viran täyttöä ja että virkaan valittu esittää hyväksyttävän lääkärintodistuksen terveydentilastaan.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

PäätösPäätin ottaa aluepelastuslaitoksen kalustomestarin virkaan (vakanssinumero 100847) Niko Kosken 1.2.2022 alkaen.

Viran hoito alkaa, kun päätös on saanut lainvoiman tai sopimuksen mukaan, kuitenkin viimeistään 1.2.2022.

Kalustomestarin virka täytetään ehdolla, että virkaan otetun suostumuksella haettu suppea turvallisuusselvitys ei estä viran täyttöä ja että virkaan valittu esittää hyväksyttävän lääkärintodistuksen terveydentilastaan.

 

Jari Sainio

pelastusjohtaja

Jakelu

aoMuut hakijat
tiedSarastia Oy
tiedKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta
tiedJokinen Kaija
tiedKontio Mika
aoKoski Niko
tiedKoskinen Tiina
tiedReiman Anita
tiedSoininvaara Pertti
tiedSärmä Mikko