Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos 
Pelastusjohtaja4810.11.2021 

11230-2021 (01 01 01)

Suunnittelijan viran täyttäminen (vak.nro 100845, 101020)

Pelastuspäällikkö Mika Viljanen ja valmiuspäällikkö Kari Leino 27.10.2021:

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksella on ollut haettavana 7.10.2021 kello 15.00 mennessä 2 suunnittelijan virkaa (vak.nro 100845, 101020). Suunnittelijan virkojen kelpoisuusvaatimuksina on pelastuslain (379/2011) ja pelastustoimesta annetun asetuksen (407/2011) päällystöltä edellyttämä pelastusalan tutkinto taikka tehtävään soveltuva insinöörin tai vastaava tutkinto, jolloin vaaditaan lisäksi vähintään 2 vuoden kokemus pelastustoimesta.

Lisäksi arvostamme kunnallisen varautumisen ja väestönsuojaamisen perusteiden kiitettävää tuntemusta, kykyä pitkäjänteiseen suunnittelutyöhön sekä hyviä neuvottelu-, yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja. Perustuslain mukaan yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Työssä tarvitaan myös erinomaista suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa sekä tyydyttävää ruotsin kielen suullista ja kirjallista taitoa. Muu kielitaito katsotaan eduksi. Virkaan valittavalta edellytetään vähintään B-luokan ajokorttia.

Määräaikaan mennessä on saapunut 11 hakemusta ja hakijoista 10 täyttää viran kelpoisuusehdot. Hakijoista 4 kutsuttiin haastatteluun.

Esitämme, että tullitarkastaja, turvallisuusalan tradenomi (AMK)  Pia Hurme valitaan 1.12.2021 alkaen suunnittelijan virkaan vak. nro. 101020. Esitys perustuu kokonaisarvioon, joka koostuu haastattelusta, työkokemuksesta, koulutuksesta, yleisestä aktiivisuudesta, sitoutuneisuudesta pelastuslaitokseen työnantajana ja erityisesti haastattelijan arvioimasta sopivuudesta, sekä henkilökohtaisista ominaisuuksista hoitaa suunnittelijan toimenkuvan mukaisia tehtäviä. Haastattelussa arvioitiin erityisesti hakijan sitoutumista työnantajaansa, sekä kykyä hoitaa suunnittelijan toimenkuvaan kuuluvia tehtäviä.

Esitämme, että projektiassistentti, pelastusalan päällystötutkinto (AMK) Tiia Salo valitaan 1.1.2022 alkaen suunnittelijan virkaan vak. nro 100845. Esitys perustuu kokonaisarvioon, joka koostuu haastattelusta, työkokemuksesta, koulutuksesta, yleisestä aktiivisuudesta, sitoutuneisuudesta pelastuslaitokseen työnantajana ja erityisesti haastattelijan arvioimasta sopivuudesta, sekä henkilökohtaisista ominaisuuksista hoitaa suunnittelijan toimenkuvan mukaisia tehtäviä. Haastattelussa arvioitiin erityisesti hakijan sitoutumista työnantajaansa, sekä kykyä hoitaa suunnittelijan toimenkuvaan kuuluvia tehtäviä.

Ensisijainen virkojen sijoituspaikka on riskienhallinnan palvelualueen varautumisen palveluyksikkö. Virka täytetään 6 kuukauden koeajalla ja ennen tehtävän vastaanottamisesta virkaan valitun on esitettävä hyväksytty lääkärintodistus terveydentilastaan ja annettava suostumus suppean turvallisuusselvityksen hankkimiseen, jossa tulee osoittautua virkaan sopivaksi.

Pia Hurmeen viranhoito alkaa 1.12.2021 ja Tiia Salon viranhoito alkaa 1.1.2022. Virat täytetään ehdolla, että virkaan otetun suostumuksella hankittava suppea turvallisuusselvitys ei estä viran täyttöä ja että virkaan valittu esittää hyväksyttävän lääkärintodistuksen terveydentilastaan.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

PäätösPäätin ottaa aluepelastuslaitoksen suunnittelijan virkoihin Pia Hurmeen (vak. nro. 101020) 1.12.2021 alkaen ja Tiia Salon (vak. nro. 100845) 1.1.2022 alkaen.  Viroissa on kuuden kuukauden koeaika. Ensisijainen sijoituspaikka on riskienhallinnan palvelualueen varautumisen palveluyksikkö. Suunnittelijan virat täytetään ehdolla, että virkaan otetun suostumuksella hankittava suppea turvallisuusselvitys ei estä viran täyttöä ja että virkaan valittu esittää hyväksyttävän lääkärintodistuksen terveydentilastaan.

 

Jari Sainio

pelastusjohtaja

Jakelu

aoMuut hakijat
tiedSarastia Oy
tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta
aoHurme Pia
tiedKoskinen Tiina
tiedLeino Kari Juhani
tiedReiman Anita
aoSalo Tiia
tiedSoininvaara Pertti
tiedViljanen Mika