Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos 
Pelastusjohtaja4311.10.2021 

9269-2021 (01 01 01)

Pelastuspäällikön viran täyttäminen

Pelastuspäällikkö Mika Kontio 11.10.2021:

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen avoinna olevaan pelastuspäällikön virkaan (vakanssinumero 100899) haki määräaikaan mennessä yhteensä 14 hakijaa.

Pelastuspäällikön virkaan kelpoisuusvaatimuksina on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto ja pitkäaikainen alan ammattikokemus. Valittavalla on oltava pelastuslain (379/2011) 57 §:n mukainen (VNA 407/2011, 6§ 3) pelastustoimintaan osallistuvalta päätoimiselta päällystöltä edellytettävä tutkinto ja vähintään B-luokan ajokortti.

Valintaesitys perustuu kokonaisarvioon, joka koostuu haastattelusta, hakijan työkokemuksesta, koulutuksesta, yleisestä aktiivisuudesta, sitoutuneisuudesta pelastuslaitokseen työnantajana ja haastattelijoiden arvioimasta sopivuudesta sekä henkilökohtaisista ominaisuuksista hoitaa pelastuspäällikön toimenkuvan mukaisia tehtäviä. Haastattelussa arvioitiin myös hakijan kykyä hoitaa pelastuspäällikön toimenkuvaan kuuluvia pelastuslaitoksen strategisen tason vastuutehtäviä. Kaikki hakijat haastateltiin ja haastattelijoina olivat pelastusjohtaja Jari Sainio sekä pelastuspäälliköt Mika Kontio, Juha Virto ja Mika Viljanen.

Ennen pelastuspäällikön viranhoidon aloittamista valitun henkilön on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan sekä annettava suostumus turvallisuusselvityksen hankkimiseen. Yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Valintaan sisältyy 6 kuukauden koeaika, joka alkaa viran vastaanottamisesta.

Esitän, että Torbjörn Lindström valitaan pelastuspäällikön virkaan 1.1.2022 alkaen.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

PäätösPäätin nimittää Torbjörn Lindströmin pelastuspäällikön virkaan (vak. nro 100899) 1.1.2022 alkaen.

Pelastuspäällikön virka täytetään ehdolla, että virkaan otetun suostumuksella haettu turvallisuusselvitys ei estä viran täyttöä ja että virkaan valittu esittää hyväksyttävän lääkärintodistuksen terveydentilastaan. Valintaan sisältyy 6 kuukauden koeaika, joka alkaa viran vastaanottamisesta.

 

Jari Sainio

pelastusjohtaja

Jakelu

aoMuut hakijat
tiedSarastia Oy
tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta
tiedKoskinen Kirsi
tiedKoskinen Tiina
aoLindström Torbjörn
tiedReiman Anita
tiedSoininvaara Pertti