Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos 
Pelastusjohtaja3806.10.2021 

9587-2021 (01 01 01)

Aluepalopäällikön (vak nro 100558) viran täyttäminen

Pelastuspäällikkö Juha Virto 30.9.2020:

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen avoinna olevaan aluepalopäällikön virkaan (vakanssinumero 100558) haki määräaikaan mennessä yhteensä 8 hakijaa.

Aluepalopäällikön viran kelpoisuusehtona on pelastuslain (379/2011) ja pelastustoimesta annetun asetuksen (407/2011) 6 § edellyttämä tutkinto sekä vähintään 2 vuoden kokemus operatiivisesta ja hallinnollisesta johtamisesta.

Valintaesitys perustuu kokonaisarvioon, joka koostuu haastattelusta, hakijan työkokemuksesta, koulutuksesta, yleisestä aktiivisuudesta, sitoutuneisuudesta pelastuslaitokseen työnantajana ja haastattelijoiden arvioimasta sopivuudesta sekä henkilökohtaisista ominaisuuksista hoitaa aluepalopäällikön toimenkuvan mukaisia tehtäviä. Haastattelussa arvioitiin myös hakijan kykyä hoitaa aluepalopäällikön toimenkuvaan kuuluvia hallinnollisia ja työnjohdollisia vastuutehtäviä. Kaikki hakijat haastateltiin ja haastattelijoina olivat pelastuspäälliköt Juha Virto ja Mika Kontio.

Ennen aluepalopäällikön viranhoidon aloittamista valitun henkilön on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan sekä annettava suostumus suppean turvallisuusselvityksen hankkimiseen. Yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Valintaan sisältyy 6 kuukauden koeaika, joka alkaa viran vastaanottamisesta.

Esitän, että Sebastian Holm valitaan aluepalopäällikön virkaan 1.1.2022 alkaen.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

PäätösPäätin nimittää Sebastian Holmin aluepalopäällikön virkaan (vak. nro 100558) 1.1.2022 alkaen.

Aluepalopäällikön virka täytetään ehdolla, että virkaan otetun suostumuksella haettu suppea turvallisuusselvitys ei estä viran täyttöä ja että virkaan valittu esittää hyväksyttävän lääkärintodistuksen terveydentilastaan. Valintaan sisältyy 6 kuukauden koeaika, joka alkaa viran vastaanottamisesta.

 

Jari Sainio

pelastusjohtaja

Jakelu

aoMuut hakijat
tiedSarastia Oy
tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta
aoHolm Sebastian
tiedKoskinen Kirsi
tiedKoskinen Tiina
tiedReiman Anita
tiedSoininvaara Pertti
tiedVirto Juha