Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta5611.08.20217

9013-2021 (02 08 00)

Lisätilan vuokraaminen Jäkärlän VPK ry:n käyttöön

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 56

Pelastuspäällikkö Mika Kontio 27.7.2021:

Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta on kokouksessaan 15.2.2007 § 23 päättänyt, että se hyväksyy paloasemaverkosta vision 2017 jatkosuunnittelun pohjaksi siten, että jokainen yksittäinen hankesuunnitelma hyväksytään aina erikseen lautakunnassa. Visio on myöhemmin päivitetty vuosina 2011, 2014 ja 2017. Kuluneiden toimintavuosien aikana on paloasemahankkeita toteutettu lautakunnan erikseen hyväksymien hankesuunnitelmien pohjalta ja vision 2017 mukaisesti.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen johtosäännön aluepelastuslautakunnan toimivalta -kohdassa todetaan, että aluepelastuslautakunta ”Hyväksyy tilahankkeiden tarveselvitys ja hankesuunnitteluohjeen määräysten estämättä vuokrahankkeiden hankesuunnitelmat, kun vuokrattava toimitila sijaitsee muun kunnan kuin Turun kaupungin alueella”. On kuitenkin tarkoituksen mukaista, että aluepelastuslautakunta käsittelee osaltaan myös Turun kaupungin alueelta pelastustoimen käyttöön vuokrattavat toimitilaratkaisut.

Jäkärlän VPK ry:n käytössä olevat paloasematilat ovat sekä kunnoltaan, että parhaan käytön mahdollistamisen osalta tiensä päässä.Turun kaupungin tilapalvelut ovat selvittäneet Jäkärlän VPK:n tilannetta, sekä uuden kaavan osalta, että nykytilojen parhaan käytön mahdollistamisen osalta.

Jälkimmäisen osalta todetaan, että Jäkärlän VPK:n tilat ovat nyt auttamatta liian pienet ja toimimattomat. Vaihtoehdoksi on mietitty viereisen Maarian kirjaston hyödyntämistä väliaikaisena koulutus-/sosiaali-/varasto-/ym. tilana. Pitkällä aikavälillä on mahdollista uuden aseman rakentaminen Koskennurmen kaava-alueelle, kun kaava valmistuu. Tästä tulee Turun kaupungin kanssa neuvotella erikseen.

Maarian kirjaston vuokraamisen osalta Jäkärlän VPK ry:n käyttöön Turun kaupunki soveltaa sisäisen vuokrauksen periaatetta eli vuokrauksessa noudatetaan määriteltyä laskukaavaa neliövuokrassa.

Vuokrattavia neliöitä on 185m2. Osa kiinteistön tiloista rajataan vuokrasopimuksen ulkopuolelle.

Vuokrattavan kokonaisuuden kustannus on 12,84 €/m2/kk eli yhteensä 2 375,40 €/kk (28 504,8 €/v). Summa muodostuu pääomavuokrasta, maanvuokrasta, siivouksesta, hoitovuokrasta sekä hallinnointi -palkkiosta.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää vuokrata Maarian kirjaston tilat Jäkärlän VPK:n käyttöön hintaan 28 504,80 €/v.

PäätösPelastusjohtaja teki keskustelun päätteeksi muutetun päätösehdotuksen: Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää vuokrata Maarian kirjaston tilat Jäkärlän VPK:n käyttöön hintaan 28 504,80 €. Lisäksi aluepelastuslautakunta päättää käynnistääneuvottelut Turun kaupungin kanssa uuden paloasemahankkeen käynnistämiseksi. Päätös tehtiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

tiedJäkärlän Vapaaehtoinen Palokunta ry
tiedKaituri Juho
tiedKallio Sasu
tiedMiekka Pia
tiedMyllärinen Eemeli
tiedMäntylä Jouni
tiedSärmä Mikko