Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos 
Pelastusjohtaja2305.05.2021 

3914-2020 (01 03 00)

Öljyntorjuntaharjoitus SAAME 2021 / VELLAMO

Varsinais-Suomen pelastuslaitos järjestää Ympäristövahinkojen torjuntasuunnitelman mukaisesti neljännen öljyntorjunnan puomitus- ja logistiikkaharjoituksen Saaristomerellä 8.5.2021. Harjoitusalueena on Kasnäsin lähivesistöt. Harjoitus sisältyy VELLAMO-harjoitukseen, jossa harjoitellaan mm. HNS- toimintaa ja Oil Spill- hankkeen alaista kolmannen sektorintoimintaa. Harjoitukselle haetaan asianmukaiset luvat maa- ja vesialueiden omistajilta sekä tehdään asianmukaiset ilmoitukset meripelastuskeskukselle ja meriliikennekeskukselle.

Öljyntorjuntaharjoituksen kustannusarvio on noin 20.000 euroa, pääosa kustannuksista katetaan Oil Spill hankkeesta.

Öljyntorjuntaharjoitukseen osallistuu itäisen merialueen sopimuspalokuntia sekä päätoimista henkilöstöä. Pelastustoiminnan johtamisjärjestelmään osallistuvat henkilöt toimivat osaksi harjoituksen johdossa sekä arviointitehtävissä. Harjoituksen johtajana toimii vs. palomestari Riku Koskinen.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

PäätösPäätin, että pelastuslaitos voi toteuttaa esityksen mukaisen öljyntorjuntaharjoituksen. Harjoituksen arvioidut kustannukset noin 20.000 euroa katetaan ensin Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen varoista ja toteutuneet kustannukset haetaan Oil Spill -hankkeesta.

 

Jari Sainio

pelastusjohtaja

Jakelu

tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta
tiedDalén Ari
tiedHolm Sebastian
tiedKontio Mika
tiedKoskinen Riku
tiedLindström Torbjörn
tiedMiekka Pia
tiedToivonen Miikka
tiedVirto Juha