PÖYTÄKIRJA

 

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos       11.3.2021

 

 

Teknisten sopimuksen järjestelyvaraerän jakaminen aluepelastuslaitoksella 1.4.2021 alkaen

Aika:   11.3.2021, klo 9.309.45

Paikka:   Microsoft Teams - palaveri

 

Läsnä:   Pertti Soininvaara, pj

Lassi Louhi, JUKO

Miika Mattila, SPAL

Sauli Nummela, JUKO

   Tini Vehviläinen, JHL

   Anita Reiman, siht.

   

   Poissa: Päivi Oikarinen, Jyty

 

 

Työehtosopimuksen mukaisesti työnantajan edustajat ja TS-sopijajärjestöjen edustajat neuvottelevat paikallisen järjestelyerän käyttämisestä. Neuvotteluissa on tarkoitus antaa henkilöstölle tosiasiallinen vaikutusmahdollisuus ja pyrkiä mahdollisuusien mukaan yksimielisyyteen kuulemalla tasavertaisesti neuvotteluosapuolia.

 

Neuvotteluista laaditaan pöytäkirja, josta käy ilmi osapuolten näkemykset mahdollisine perusteluineen.

 

Paikallinen järjestelyerä kohdennetaan tehtäväkohtaisten palkkojen korotuksiin tehtäväkohtaista palkkaa koskevan paikallisen arviointijärjestelmän perusteella ja henkilökohtaisiin lisiin henkilökohtaista lisää koskevan paikallisen arviointijärjestelmän perusteella. Paikallisesta järjestelyerästä käytetään vähintään 0,3 prosenttiyksikköä henkilökohtaisiin lisiin. Järjestelyerän suuruus on 0,8%.

 

Aluepelastuslaitos päättää itse palkka-asioistaan. Aluepelastuslaitos noudattaa päätöksessään Turun kaupungin konsernihallinnon henkilöstöpalveluiden ja henkilöstöjärjestöjen neuvottelupöytäkirjan 18.1.2021 mukaisia periaatteita. Neuvottelupöytäkirjassa sovittiin, että paikallinen järjestelyerästä kohdennetaan 0,5% tehtäväkohtaisten palkkojen tarkistamiseen ja 0,3% henkilökohtaisiin lisiin.

 

Turun kaupunki on ilmoittanut aluepelastuslaitokselle järjestelyerän määrän, joka on teknisessä sopimuksessa tehtäväkohtaisten palkkojen osalta 4469,93 euroa ja henkiökohtaisten lisien osalta 2681,96 euroa.

 

Aluepelastuslaitos kutsui teknisen sopimuksen henkilöstöjärjestöjen edustajat ensimmäiseen kokoukseen 3.3.2021, jossa sovittiin, että työnantaja tekee ehdotuksen järjestelyerän jakamisesta ja sovitaan uusi kokousaika 11.3.2021.

 

11.3.2021 työnantaja teki esityksen järjestelyerän jakamisesta ja henkilöstöjärjestöjen edustajen oli mahdollista kommentoida esitystä. Kokouksessa päädyttiin yksimielisesti hyväksymään työnantajan tekemä esitys järjestelyerän jakamisesta.

 

 

 

Pertti Soininvaara         Anita Reiman

hallinto- ja henkilöstöpäällikkö, pj      henkilöstösuunnittelija, siht.