Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos 
Pelastusjohtaja1508.04.2021 

4347-2021 (02 08 00)

Paineilmahengityslaitteiden testilaitteen hankinta

Tekninen päällikkö Mikko Särmä 7.4.2021:

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksella on käytössä satoja paineilmahengityslaitteita ja laitteita uusitaan vuosittain vanhimpien laitteiden poistuessa käytöstä. Pelastuslaitoksella on perinteisesti tehty paineilmahengityslaitteiden huoltoja ja tarkastuksia omana työnä, koska pelastuslaitoksella on kyseisiin tehtäviin osaavaa ja koulutettua henkilökuntaa. Laitekannan uusiutumisen myötä  on tullut ajankohtaiseksi hankkia testilaite, jolla voidaan tehdä laitevalmistajan edellyttämiä testejä näihin ns. uuden sukupolven laitteisiin, joiden määrä pelastuslaitoksella lisääntyy koko ajan. Pelastuslaitoksen investointisuunnitelmassa on varattu vuosittain määräraha paineilmalaitteiden ja niihin liittyvän kaluston hankintaan.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos on pyytänyt tarjouksen Dräger Suomi Oy:ltä tarkoitukseen soveltuvasta testilaitteesta, jolla voidaan testata uusia paineilmalaitteita nyt ja tulevaisuudessa.

Esitän, että hankitaan Dräger Quaestor 5000 Standard testilaite. Dräger Suomi Oy:n tarjouksen mukaisesti lisälaitteineen kokonaishintaan 13 489,25 € (alv. 0 %).

Liite 1Dräger Suomi Oy:n tarjous

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

PäätösPäätin, hankkia Dräger Quaestor 5000 Standard testilaitteen. Dräger Suomi Oy:n tarjouksen mukaisesti lisälaitteineen kokonaishintaan 13 489,25 € (alv. 0 %).

 

Jari Sainio

pelastusjohtaja

Jakelu

aoDräger Suomi Oy
tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta
tpvAaltonen Jarkko
tiedHolm Sebastian
tiedKaituri Juho
tiedKontio Mika
tpvKoski Niko
tiedMiekka Pia
tiedSärmä Mikko


Liitteet:

Vsaluepl § 15
Liite 1:Tarjous, paineilmahengityslaitteiden testilaite