Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta928.01.20219

855-2021 (01 01 00)

Suunnittelijan toimen (vak.nro 100895) lakkauttaminen ja suunnittelijan viran perustaminen

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 9

Hallinto- ja henkilöstöpäällikkö Pertti Soininvaara 20.1.2021:

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitokseen perustettiin 1.1.2019 suunnittelijan toimi, johon kuuluvia tehtäviä on hoitanut Miikka Toivonen. 1.1.2020 alkaen suunnittelijan tehtäväkuvaa muutetaan siten, että Toivosen tehtävien hoitamiseen liittyy myös julkisen vallan käyttöä, mikä edellyttää palvelussuhteeksi virkasuhdetta. Toivonen toimii P30 päivystysringissä ja päivystävän palomestarin varahenkilönä. On tarkoituksenmukaista lakkauttaa suunnittelijan toimi ja perustaa vastaava virka.

Liite 1Suunnittelijan viran perustaminen ja toimen lakkauttaminen (lomake)

Suunnittelijan viran kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto. Miikka Toivonen täyttää viran kelpoisuusvaatimukset.

Suunnittelijan toimessa toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa (vakituinen) oleva Miikka Toivonen on antanut suostumuksensa suunnittelijan virkaan siirtämiselle. Tämä siirto voidaan toteuttaa, kunhan meillä on olemassa virka, johon henkilö siirretään.

Varsinais-Suomen aluepelastustoimen johtosäännön mukaan aluepelastuslautakunta päättää virkojen ja työsopimussuhteiden perustamisesta ja lakkauttamisesta. Toisaalta pelastusjohtaja päättää henkilöstön ottamisesta aluepelastuslautakunnan asettamissa rajoissa ja henkilöstösuunnitelman puitteissa.

Hallinnon palveluyksikkö esittää, että lautakunta päättää perustaa suunnittelijan viran ja että suunnittelijan virkaan siirretään 1.3.2021 alkaen suunnittelija Miikka Toivonen vastaavilla palvelussuhde-ehdoilla ja palkka eduilla kuin nykyisessä suunnittelijan toimessa. Samalla päättyy nykyisen toimen hoitaminen.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusAluepelastuslautakunta päättää perustaa suunnittelijan viran alkaen 1.3.2021 ja että ko. virkaan siirretään suostumuksellaan nykyistä vastaavilla palvelussuhde-ehdoilla ja palkka eduilla lakkautettavan toimen haltija suunnittelija Miikka Toivonen. Suunnittelijan toimi (vak.nro 100895) lakkautetaan alkaen siitä, kun siirto saa lain voiman.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKonsernihallinto, henkilöstö
tiedJokinen Kaija
tiedKoskinen Kirsi
tiedLundström Gunilla
tiedReiman Anita
tiedSoininvaara Pertti
aoToivonen Miikka


Liitteet:

Vsaluelk § 9
Liite 1:Suunnittelijan viran perustaminen ja toimen lakkauttaminen (lomake)