Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta1028.01.202110

529-2021 (10 03 02)

Kärsämäen paloaseman korjauksen hankeselvitys

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 10

Pelastuspäällikkö Mika Viljanen 18.1.2021:

Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta on 11.10.2016 hyväksynyt Kärsämäen paloasema-alueen kehittämiseen liittyvän hankekokonaisuuden. Hyväksytyn hankesuunnitelman tavoitteena on, että Kärsämäen paloaseman yhteyteen rakentuu harjoitusalue, jonka toiminta tukee kokonaisvaltaisesti maakunnallista turvallisuuden kehittämistä. Tavoitteena siis on, että Kärsämäen paloasema ja sen ympäristö harjoitusalueineen palvelee tarvittaessa myös muita yhteistyöviranomaisia, kuntalaisia ja julkisyhteisöjä sekä yritysmaailmaa mahdollisuuksillaan. Hankkeen ensimmäisen vaiheen tavoitteena on kehittää varsinaisen paloasemarakennuksen toimintoja sekä pelastuskoirien harjoitusolosuhteita.

Ensimmäisen vaiheen toteuttamisen osalta on Turun kaupungin tilapalvelut valmistelleet Kärsämäen paloasemarakennuksen korjauksen liittyvän hankeselvityksen (liite 1). Hankkeen kustannusarvio on 1.284.550,00 € (alv 0 %). Hinta-arvioon ei sisälly irtaimistoa, eikä toimintaan liittyviä teknisiä laitteita.

Edellä esitetyn kustannusarvion pohjalta laskettu alustava vuokra-arvio pelastuslaitokselle on noin 170.000,00 euroa vuodessa. Nykytilanteessa vuokrataso on noin 90.000,00 euroa vuodessa, jolloin korjauksesta muodostuvat ja vuokraan kohdistuvat kustannusvaikutukset ovat noin 80 000,00 euroa vuodessa.

Turun kaupungin tilapalveluiden tavoitteena on käynnistää suunnittelu- ja korjaustyöt vuoden 2021 aikana, mutta lopullinen aikataulu määräytyy kaupungin investointipäätöksen pohjalta. Turun kaupungin tilapalvelut pyytää Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunnalta näkemystä Kärsämäen paloaseman korjauksen hankeselvityksestä sekä erityisesti sitoutumisesta hankkeen edistämiseen (Liite 2).

Liite 1Hankeselvitys

Liite 2Tilapalveluiden lausuntopyyntö

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta hyväksyy Kärsämäen paloaseman korjaukseen liittyvän hankeselvityksen ja sitoutuu hankkeesta aiheutuviin kustannuksiin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKonsernihallinto, tilapalvelut


Liitteet:

Vsaluelk § 10
Liite 1:Hankeselvitys
Liite 2:Tilapalveluiden lausuntopyyntö