Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta6615.09.20201

6238-2020 (02 08 00)

Miehistöautot 5 kpl

Tiivistelmä:

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitokselle hankittavista miehistöautoista on saatu tarjoukset kolmelta yritykseltä: K Caara Oy, Tamlans Oy ja Veho Oy Ab. Miehistöau-tot ehdotetaan hankittavaksi kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen jättäneeltä Veho Oy Ab:ltä kokonaishintaan 266 490 € (alv 0 %).

Vsaluelk § 66

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Tekninen päällikkö Mikko Särmä, paloinsinööri Jari Karjalainen ja Strategisen hankinnan osuus hankinta-asiantuntija Taru Marjamäki 27.8.2020:

Turun kaupungin strateginen hankinta on pyytänyt Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen toimeksiannosta avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia viidestä (5) miehistöautosta Turun toimipisteeseen. Tarjouspyynnössä varattiin tilaajalle mahdollisuus hankkia optiona kaksi (2) miehistöautoa lisää hankintamäärärahojen niin salliessa.

Hankintailmoitus julkaistiin 9.7.2020 EU-kynnysarvon ylittävänä hankintana HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin samana päivänä Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku. Hankintailmoitus lähetettiin myös julkaistavaksi Euroopan unionin virallisen lehden täydennysosaan (EUVL S), TED (Tender Electronic Daily) -tietokannassa nro 2020/S 20-090435-001, jossa se oli luettavissa 13.7.2020 alkaen.

Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa määräaikaan 7.8.2020 klo 16.00 mennessä esitettyihin kysymyksiin julkaistiin vastaukset 14.8.2020.

Määräaikaan 24.8.2020 klo 11.00 mennessä saatiin miehistöautoihin yhteensä kolme (3) tarjousta tarjoajilta K Caara Oy, Tamlans Oy ja Veho Oy Ab.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja ajoneuvoille asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että rinnakkaisia tarjouksia ei hyväksytä.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1. Tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2. Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen, 3. Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja tarjouksen valinta.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Tarjoajien taloudelliset, tekniset ja muut edellytykset hankinnan toteuttamiseksi arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajille asetetuissa kelpoisuusvaatimuksissa mainituin perustein.

Kaikki Tarjoajat täyttivät tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavilta tuotteilta tarjouspyynnössä edellytettiin.

Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) 79 § 1 momentin mukaan ennen tarjousten valintaa hankintayksikön on tarkistettava, että tarjous on hankintailmoituksessa ja hankinta-asiakirjoissa asetettujen vaatimusten, ehtojen ja perusteiden mukainen. Hankintalain 74.1 §:n mukaan hankintayksikön on suljettava tarjouspyyntöä vastaamattomat tarjoukset tarjouskilpailusta.

Tarjouksen tarjouspyynnön mukaisuuden arvioinnin suorittivat tekninen päällikkö Mikko Särmä ja paloinsinööri Jari Karjalainen.

Kaikkien tarjoajien tarjoukset täyttivät tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja tarjouksen valinta

Valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että tarjouspyynnön mukaisista tarjouksista valitaan se, joka on kokonaistaloudellisesti edullisin.

Kokonaistaloudellisen edullisuuden valintaperusteena oli hinta (enimmäispisteet 90 pistettä), takuu (enimmäispisteet 5) ja toimitusaika (enimmäispisteet 5). Suurin mahdollinen pistemäärä oli yhteensä 100 pistettä. Vertailussa pistemäärät laskettiin kolmen desimaalin tarkkuudella.

Kokonaistaloudellisimman tarjouksen vertailuperusteiden perusteella antoi Veho Oy Ab. Tarjousten vertailutaulukko on esitetty Liitteessä 1.

 VertailuperusteetK Caara OyTamlans OyVeho Oy Ab
Hinta (max. 90)81,68582,25090,000
Takuu (max. 5)5,0000,0005,000
Toimitusaika (max. 5)5,0005,0005,000
Pisteet yhteensä91,68587,250100,000

 

Liite 1Vertailutaulukko

 

Tarjousten arvioinnin ja vertailun perusteella esitämme, että:

Veho Oy Ab:ltä hankitaan viisi (5) Mercedes-Benz Vito 116CDI KB 4x4 A3 A-merkkistä miehistöautoa kappalehintaan 53 298 €/auto (alv 0 %) sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin. Optiota ei oteta käyttöön.

Hankinnan kokonaishinta on 266 490 € (alv 0 %).

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos, pelastusjohtaja Jari Sainio 7..9.2020:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää, että: Veho Oy Ab:ltä hankitaan viisi (5) Mercedes-Benz Vito 116CDI KB 4x4 A3 A-merkkistä miehistöautoa kappalehintaan 53 298 €/auto (alv 0 %) sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin. Optiota ei oteta käyttöön.

Hankinnan kokonaishinta on 266 490 € (alv 0 %).

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä hankintapäätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisella sopimuksella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi.

Hankintayksikkö tulee myös vaatimaan hankintamenettelyä koskevat rikosrekisteriotteet valitulta toimittajalta pakollisten poissulkemisperusteiden tarkistamiseksi ennen sopimusten tekoa. Rikosrekisteriotteet vaaditaan sekä yrityksestä että sen johtohenkilöstöstä. http://www.oikeusrekisterikeskus.fi/fi/index/rekisterit/rikosrekisteri/yrityksenjayhteisontiedonsaantioikeus.html

Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Oikaisuohje ja valitusosoitus ovat tämän pöytäkirjan liitteenä.

Jakelu

aoK Caara Oy
aoOy Tamlans Ab
aoVeho Oy Ab
tpvKarjalainen Jari
tpvMarjamäki Taru
tpvSärmä Mikko
tiedTuominen Yrjö


Liitteet:

Vsaluelk § 66
Liite 1:Vertailutaulukko