Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos 
Pelastusjohtaja3626.06.2020 

7590-2020 (09 05 01, 00 01 02)

Johtamisen käsikirjan käyttöönottaminen Varsinais-Suomen pelastuslaitoksella

Pelastuspäällikkö Juha Virto ja pelastuspäällikkö Mika Viljanen 22.6.2020:

Sisäministeriön asetuksen mukaan pelastustoimen suunnitelmien on muodostettava kokonaisuus, jolla pyritään varmistamaan pelastustoiminta sekä normaaliajan onnettomuus- ja vaaratilanteissa että poikkeusoloissa. Suunnitelmakokonaisuuden tulee kattaa mm. pelastustoiminnan yleisjärjestelyt sekä vaativien tilanteiden aikaiset järjestelyt.

Pelastustoiminnan suunnitelmakokonaisuus on valmistelu yhdessä pelastuslaitoksen palvelualueiden kesken. Suunnitelmakokonaisuus muodostaa Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen pelastustoiminnan johtamisen käsikirja -ohjeen, jota täydennetään liitteillä. Käsikirja liitteineen varmistaa osaltaan pelastustoiminnan suorituskykyä ja jatkuvuutta erilaisissa onnettomuustilanteissa. Käsikirjan valmistelussa on huomioitu voimassa oleva lainsäädäntö, Pelastustoimen palvelutasopäätös sekä yhteistyöviranomaisten ohjeet ja käytännöt.

Esitämme, että Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen pelastustoiminnan johtamisen käsikirja liitteineen otetaan käyttöön 1.9.2020 alkaen.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

PäätösPäätin, että Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen pelastusotiminnan johtamisen käsikirja liitteineen otetaan käyttöön 1.9.2020 alkaen.

 

Jari Sainio

pelastusjohtaja

 

Jakelu

tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta
tiedHolm Sebastian
tiedJyrkkänen Vesa
tiedKaituri Juho
tiedKontio Mika
tiedLahtinen Timo
tiedLeino Kari Juhani
tiedLindström Torbjörn
tiedNenonen Petri
tiedSoininvaara Pertti
tiedSärmä Mikko
tiedTassila Petri
tiedViljanen Mika
tiedVirto Juha