Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta4811.06.20202

2038-2020 (02 08 00)

C-luokan öljyntorjuntaveneiden hankinta, 4 kpl

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6 §:n 1 momentin 3 kohta. Varsinais-Suomen aluepelastuslaitokselle hankittavista neljästä C-luokan öljyntorjuntaveneestä antoi tarjoukset Oy Kewatec AluBoat Ab ja Weldmec Marine Ab. Toimipisteet, joihin hankinnan kohteet sijoittuvat ovat Dragsfjärd, Kemiö, Korppoo ja Rymättylä. Öljyntorjuntaveneet ehdotetaan hankit-tavaksi Oy Kewatec AluBoat Ab:ltä hintaan 2 198 800,00 € (alv 0 %).

Vsaluelk § 48

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6 §:n 1 momentin 3 kohta.

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen tekninen päällikkö Mikko Särmä, palopäälliköt Jukka Marjunen ja Yrjö Tuominen, asemamestari Ari Dalén ja strategisen hankinnan osuus projektipäällikkö Mikko Harteela 11.6.2020:

Turun kaupungin strateginen hankinta on pyytänyt Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen toimeksiannosta avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia neljästä (4) C-luokan öljyntorjuntaveneistä tarjouspyynnössä ja sen liitteissä esitetyin ominaisuus- ja varustevaatimuksin.

Hankintailmoitus julkaistiin EU-kynnysarvon ylittävänä palveluhankintana 19.4.2020 HILMA-palvelussa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi ja 20.4.2020 TED-tietokannassa osoitteessa www.ted.europa.eu. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin 19.4.2020 Tarjouspalvelu-toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku. Tarjouspalvelu-toimittajaportaalissa julkaistiin 5.5.2020 hankintaa koskevat kysymykset ja niihin annetut vastaukset. Hankinnasta tehty korjausilmoitus julkaistiin 7.5.2020 HILMA-ilmoituskanavassa ja TED-tietokannassa. Korjausilmoitus julkaistiin samana päivänä Tarjouspalvelu-toimittajaportaalissa.

Tarjous tuli antaa sähköisesti Tarjouspalvelu-toimittajaportaalin kautta ja määräaikaan 26.5.2020 klo 11.00 mennessä ja tarjouksia saatiin kaksi (2) kappaletta seuraavilta tarjoajilta:

· Oy Kewatec AluBoat Ab (1988445-9)

· Weldmec Marine Ab (1654249-6)

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja veneille asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen ja 3) tarjousten vertailu ja valinta.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Tarjoajien taloudelliset, tekniset ja muut edellytykset hankinnan toteuttamiseksi arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajille asetetuissa kelpoisuusvaatimuksissa mainituin perustein.

Tarjoajien voidaan katsoa täyttävän tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavilta öljyntorjuntaveneiltä tarjouspyynnössä edellytettiin.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden arvioinnin suorittivat Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen tekninen päällikkö Mikko Särmä, palopäälliköt Jukka Marjunen ja Yrjö Tuominen sekä asemamestari Ari Dalén.

Weldmec Marine Ab:n tarjous tulee hylätä tarjouspyynnön vastaisena, koska tarjotut veneet eivät täyttäneet kuormausvaatimusta.

Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja tarjouksen valinta

Valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan se, joka on kokonaistaloudellisesti edullisin. Vertailuperusteina olivat hinta 70 pistettä ja käyttökustannukset 30 pistettä.

Koska tarjouksia saatiin vain yksi, ei tarjousten vertailua suoritettu.

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää, että:

Oy Kewatec AluBoat Ab:ltä hankitaan neljä (4) kappaletta C-luokan öljyntorjuntaveneitä kokonaishintaan 2 198 800,00 € (alv 0 %) sekä muuten tarjouspyynnön, sen liitteiden sekä tarjouksen mukaisin ehdoin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoKewatec Aluboat Oy Ab
aoWeldmec Marine Ab
tiedDalén Ari
tiedHarteela Mikko
tiedKaituri Juho
tiedMarjunen Jukka
tiedMiekka Pia
tiedSärmä Mikko
tiedTuominen Yrjö


Liitteet:

Vsaluelk § 48
Liite 1:Tarjousten vertailu