Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos 
Pelastusjohtaja2814.05.2020 

5635-2020 (01 01 01)

Aluepalopäällikön viran täyttäminen määräaikaisesti

Pelastuspäällikkö Juha Virto 13.5.2020:

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen avoinna olevaan aluepalopäällikön määräaikaisesti täytettävään virkaan haki määräaikaan mennessä yhteensä 7 hakijaa.

Aluepalopäällikön viran kelpoisuusvaatimuksena on pelastuslain (379/2011) ja pelastustoimesta annetun asetuksen (407/2011) 6 § edellyttämä tutkinto sekä vähintään 2 vuoden kokemus operatiivisesta ja hallinnollisesta johtamisesta.

Nimitysesitys perustuu kokonaisarvioon, joka koostuu haastattelusta, hakijan työkokemuksesta, koulutuksesta, yleisestä aktiivisuudesta, sitoutuneisuudesta pelastuslaitokseen työnantajana ja haastattelijan arvioimasta sopivuudesta sekä henkilökohtaisista ominaisuuksista hoitaa aluepalopäällikön toimenkuvan mukaisia tehtäviä. Haastattelussa arvioitiin myös hakijan kykyä hoitaa aluepalopäällikön toimenkuvaan kuuluvia hallinnollisia ja työnjohdollisia vastuutehtäviä.

Ennen määräaikaisen aluepalopäällikön viranhoidon aloittamista valitun henkilön on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan sekä annettava suostumus suppean turvallisuusselvityksen hankkimiseen.

Yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Nimitykseen sisältyy 3 kuukauden koeaika, joka alkaa viran vastaanottamisesta.

Esitän, että kalustomestari Sebastian Holm otetaan määräaikaisesti aluepalopäällikön virkaan 31.12.2020 saakka viran vakinaisen haltijan ollessa virkavapaalla.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

PäätösPäätin ottaa aluepelastuslaitoksen kalustomestari Sebastian Holmin määräaikaisesti aluepalopäällikön virkaan (vak.nro 100558) 1.6.2020 alkaen tai sopimuksen mukaan viran vakinaisen haltijan ollessa virkavapaalla. Määräaikaisuus päättyy 31.12.2020.

Holm toimii aluepalopäällikön tehtävässä omasta kalustomestarin virasta (vak.nro 100847) vapautettuna.

Aluepalopäällikön virka täytetään määräaikaisesti ehdolla, että virkaan otetun suostumuksella haettu suppea turvallisuusselvitys ei estä viran täyttöä ja että virkaan valittu esittää hyväksyttävän lääkärintodistuksen terveydentilastaan. Valintaan sisältyy 3 kuukauden koeaika, joka alkaa viran vastaanottamisesta.

 

Jari Sainio

pelastusjohtaja

Jakelu

tiedSarastia Oy
aovirkaa hakeneet
tiedKonsernihallinto, strateginen HR
tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta
tiedAlanko Kari
tiedJokinen Kaija
tiedKoskinen Kirsi
tiedLundström Gunilla
tiedReiman Anita
tiedSoininvaara Pertti
tiedVirto Juha