Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta3223.04.20201

992-2020 (02 08 00)

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Tiivistelmä:

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitokselle hankittavista kolmesta sammutusautosta on saatu yksi tarjous Saurus Oy:ltä. Toimipisteet, joihin hankittavat sammutusautot sijoittuvat, ovat Turku, Naantali ja Uusikaupunki. Raskaat pelastusajoneuvot, alustoina Scania P360, ehdotetaan hankittavaksi kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen jättäneeltä Saurus Oy:ltä kokonaishintaan 984.450 € (alv 0 %).

Vsaluelk § 32

Tekninen päällikkö Mikko Särmä, paloinsinööri Jari Karjalainen ja Strategisen hankinnan osuus hankinta-asiantuntija Jari Suistovaara 14.4.2020:

Turun kaupungin strateginen hankinta on pyytänyt Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen toimeksiannosta avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia kolmesta sammutusauton alustasta ja niihin tehtävistä korirakenteista Turun, Naantalin ja Uudenkaupungin toimipisteisiin. Tallin ahtauden vuoksi Turun auto poikkeaa varustukseltaan vähäisessä määrin kahdesta muusta.

Hankintailmoitus julkaistiin 6.3.2020 EU-kynnysarvon ylittävänä hankintana HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin samana päivänä Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku. Hankinnasta esitetyt kysymykset ja niihin annetut vastaukset julkaistiin siellä 18.3.2020 ja tarkennettiin tarjouspyyntöä. Lisäksi tarjouspyynnön hintakaavoja korjattiin 20.3.2020 julkaistulla korjausilmoituksella.  

Määräaikaan 14.4.2020 kello 12.00 mennessä tarjous saatiin Saurus Oy:ltä.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja ajoneuvoille asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjouksia tai vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1. Tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2. Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen, 3. Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja tarjouksen valinta.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Tarjoajan taloudelliset, tekniset ja muut edellytykset hankinnan toteuttamiseksi arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajille asetetuissa kelpoisuusvaatimuksissa mainituin perustein.

Tarjoaja täyttää tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

-                                 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

 Tarjous tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavilta ajoneuvoilta tarjouspyynnössä edellytettiin.

Tarjouksen tarjouspyynnön mukaisuuden arvioinnin suorittivat tekninen päällikkö Mikko Särmä ja paloinsinööri Jari Karjalainen.

Tarjous täyttää tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja tarjouksen valinta

Valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että tarjouksista valitaan yksi kokonaistaloudellisesti edullisin toimittajaksi. Valintaperusteena on hinta 95 pistettä ja laatu 5 pistettä (takuun pituus). Lisäksi vertailussa kokonaishintaan vaikuttavana lisänä huomioidaan myös päällirakenteen valmistuspaikalle tehtävien tarkastuskäyntien kustannukset.

Sammutusautojen osalta ei suoritettu tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailua, koska saatiin vain yksi tarjouspyynnön mukainen tarjous.

Tarjousten arvioinnin ja vertailun perusteella esitämme, että:

·        Saurus Oy:ltä hankitaan kolme (3) Scania P360 / Saurus

FSC28 ­merkkistä sammutusautoa hintaan 328.150 €/auto, kokonaishintaan 984.450 € (alv 0 %) sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Hankinnan kokonaisarvo on 984.450 € (alv 0 %).

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos, pelastusjohtaja Jari Sainio 15.4.2020:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää, että:

· Saurus Oy:ltä hankitaan kolme (3) Scania P360 / Saurus

FSC28 ­merkkistä sammutusautoa hintaan 328.150 €/auto, kokonaishintaan 984.450 € (alv 0 %) sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä hankintapäätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisella sopimuksella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Hankintayksikkö tulee myös vaatimaan hankintamenettelyä koskevat rikosrekisteriotteet valitulta toimittajalta pakollisten poissulkemisperusteiden tarkistamiseksi ennen sopimusten tekoa. Rikosrekisteriotteet vaaditaan sekä yrityksestä että sen johtohenkilöstöstä. http://www.oikeusrekisterikeskus.fi/fi/index/rekisterit/rikosrekisteri/yrityksenjayhteisontiedonsaantioikeus.html

Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Oikaisuohje ja valitusosoitus ovat tämän pöytäkirjan liitteenä.

Jakelu

aoSaurus Oy
tiedKarjalainen Jari
tiedSuistovaara Jari
tpvSärmä Mikko