Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos 
Pelastusjohtaja4522.10.2019 

12419-2019 (02 08 00)

Pelastuslaitoksen öljyntorjuntaveneiden talvitelakointi kaudella 2019-2020

Tekninen päällikkö Mikko Särmä 22.10.2019:

Varsinais-Suomen pelastuslaitos tarvitsee isojen öljyntorjuntaveneiden talvitelakointipaikan ja on tarkoituksenmukaista, että suurten veneiden talvitelakointi on mm. huoltojen ja tarkastusten vuoksi mahdollisimman keskitetyissä paikoissa.

Marinepalvelu Oy on tarjonnut pelastuslaitoksen veneille (erittely liitteessä) talvitelakointipaikkoja Hirvensalossa, Kutterintie 9, 20900 Turku sijaitsevalla telakalla. Marinepalvelu Oy on tarjonnut myös telakoitavien öt-veneiden huoltoa /korjauksia hintaan 59,68 € /h, sähkö- ja elektroniikkatöitä hintaan 63,71 €/h. Kaikki hinnat alv 0%. Huolloista ja korjauksista sovitaan aina tapauskohtaisesti, eikä esitetty tarjous sido pelastuslaitosta näiden suhteen.

Öljyntorjuntavene UM12 (Uusikaupunki) telakoidaan pelastuslaitoksen Uudenkaupungin öljyntorjuntavaraston maa-alueelle.

Öljyntorjuntavene HoM11 (Houtskari) telakoidaan Oy Korpo Marin Service Ab:n telakka-alueelle Korppooseen.

Öljyntorjuntavene PgM11 (Parainen) telakoidaan takuukorjauksia varten Marine Alutech Oy Ab:n telakka-alueelle Teijolle.

Öljyntorjuntaveneet TsM11 (Taivassalo) ja KuM11 (Kustavi) telakoidaan takuukorjauksia varten Weldmec Marine Oy:n telakka-alueelle Porvooseen.

Öljyntorjuntaveneet TM11 (Turku), NM11 (Naantali) ja UM11 (Uusikaupunki) telakoidaan takuukorjauksia varten Uudenkaupungin Työvene Oy:n telakka-alueelle Uuteenkaupunkiin.

Tekninen palveluyksikkö esittää, että tarjouksessa mainitut öljyntorjuntaveneet telakoidaan Marinepalvelu Oy:n telakka-alueelle Hirvensaloon kaudeksi 2019 - 2020 tarjouksen mukaisesti yhteishintaan 11.670 € alv. 0 %. Öljysuojarahasto korvaa aiheutuvat kulut kunkin veneen korvausprosentin mukaan.

Liitteenä Marinepalvelu Oy:n tarjous.

Pelastuspäällikkö, pelastusjohtajan varahenkilö Mika Kontio:

PäätösPäätin, että tarjouksessa mainitut öljyntorjuntaveneet talvitelakoidaan Marinepalvelu Oy:n alueelle kaudeksi 2019 - 2020 tarjouksen mukaisesti yhteishintaan 11.670 € alv. 0 %. Veneisiin mahdollisesti tarvittavista huolloista/korjauksista sovitaan erikseen. Öljysuojarahasto korvaa aiheutuvat kulut kunkin veneen korvausprosentin mukaan.

 

Mika Kontio

pelastuspäällikkö

pelastusjohtajan varahenkilö

Jakelu

aoMarinepalvelu Oy
tiedVarsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta
tiedAlanko Kari
tiedDalen Ari-Tapio
tpvHolm Sebastian
tiedKaituri Juho
tiedKontio Mika
tiedLundström Gunilla
tiedMarjunen Jukka
tiedMiekka Pia
tiedSärmä Mikko
tiedTuominen Yrjö
tiedVirto Juha