Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos 
Pelastusjohtaja2304.06.2019 

7109-2019 (01 03 00)

Öljyntorjuntaharjoitus SAAME 2019

Pelastuspäällikkö Juha Virto ja palopäällikkö Jukka Marjunen 3.6.2019:

Varsinais-Suomen pelastuslaitos järjestää öljyntorjuntasuunnitelman mukaisesti kolmannen öljyntorjunnan puomitus - ja logistiikkaharjoituksen Saaristomerellä 6.- 7.9.2019. Harjoitusalueena on Paraisilla sijaitsevan Nauvon Pärnäisten lähivesialue ja päätukikohtana Pärnäisten öljyntorjuntavarasto.

Harjoitus on kaksipäiväinen. Harjoituksen valmisteleva osio on 6.9.2019, jolloin kerrataan puomien liitännät, ankkuroinnit teoriassa sekä alukset lastataan valmiiksi. Käytännön osuus on 7.9.2019. Harjoitukselle varataan sää- ym. olosuhteiden varalle myös varapäivä 8.9.2019. Harjoitukselle haetaan asianmukaiset luvat maa- ja vesialueiden omistajilta sekä tehdään asianmukaiset ilmoitukset meripelastuskeskukselle ja meriliikennekeskukselle sekä Pärnäisten öljyntorjuntavarastoalueen muille toimijoille.

Öljyntorjuntaharjoituksen kustannusarvio on noin 40.000 euroa. Kustannukset sisältyvät öljyvahinkojen torjuntasuunnitelmaan ja ne saadaan haettua kokonaisuudessaan takaisin Öljysuojarahastolta.

Öljyntorjuntaharjoitukseen osallistuu itäisen merialueen sopimuspalokuntia sekä päätoimista henkilöstöä. Päätoimisen henkilöstön päivystävä päällystö toimii osaksi harjoituksen johdossa sekä arviointitehtävissä. Johtoaluksena toimii Turku meri 11 ja harjoituksen johtajana palopäällikkö Jukka Marjunen. Harjoitukseen kutsutaan myös viranomaisten edustajia.

Pelastusjohtajan varahenkilö pelastuspäällikkö Mika Kontio:

PäätösPäätän, että pelastuslaitos voi toteuttaa esityksen mukaisen öljyntorjuntaharjoituksen. Harjoituksen arvioidut kustannukset noin 40.000 euroa katetaan ensin Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen varoista ja toteutuneet kustannukset haetaan Öljysuojarahastosta.

 

Mika Kontio

pelastuspäällikkö

pelastusjohtajan varahenkilö

Jakelu

tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta
tiedAlanko Kari
tiedKaituri Juho
tiedLundström Gunilla
tpvMarjunen Jukka
tiedNenonen Petri
tiedVirto Juha