Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta1331.01.201913

979-2019 (01 02 03)

Pelastuslaitos 150 vuotta - juhlapäätös

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 13

Aluepelastuslautakunnan puheenjohtaja Seppo Koski ja pelastuspäällikkö Mika Kontio 18.1.2019:

Turun palolaitos perustettiin vuonna 1869. Turun palolaitoksesta on kehittynyt 150 toimintavuotena Varsinais-Suomen pelastuslaitos, jonka 550 työntekijää ja noin 3000 sopimuspalokuntalaista tuottavat turvallisuuspalveluita ammattitaitoisesti, nopeasti ja tasapuolisesti koko maakunnan alueelle.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksella on pelastustoiminnan, ensihoidon ja riskienhallinnan tehtäviä vuodessa yli 50 000. Jotta tuo suuri tehtävämäärä saadaan toteutettua ja henkilöstöllä on kaikki edellytykset tuottaa turvallisuuspalveluita, tarvitaan taustalla iso joukko muitakin ammattilaisia. Kenenkään työpanos organisaatiossamme ei ole vähäinen, vaan kaikilla on merkittävä rooli tavoitteenaan tyytyväinen asiakas - ns. ulkoinen tai sisäinen asiakas.

Henkilöstö on pelastuslaitoksen tärkein voimavara. Hyvä yhteishenki ja yhdessä tekeminen niin töissä kuin vapaa-ajallakin luovat positiivista virettä ja Me-henkeä. Me-hengellä on suuri merkitys, kun tuotamme palveluitamme. Juhlavuoden eri tapahtumia on suunniteltu monissa foorumeissa ja keskeiseksi teemaksi on noussut juuri tuo yhdessä oleminen ja tekeminen - työhyvinvoinnin kehittäminen. Aluepelastuslautakunnalle esitellään kokouksessa koottu vuosikalenteri henkilöstölle, yhteistyökumppaneille ja kutsuvieraille suunnitelluista tilaisuuksista ja tapahtumista kustannusarvioineen.

Teemme työtä turvallisuuden puolesta joka hetki. Taistelemme päivittäin aikaa vastaan kuntalaisten turvallisuuden hyväksi. Läpi vuoden, mutta erityisesti juhlapäivänä 1.11.2019 voidaan aistia pääjuhlassa historian havinaa, mutta toisaalta myös ajan kulkua ja nykypäivää.

Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta haluaa juhlapäätöksellään kiittää ja huomioida koko Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen henkilöstöä aikaa kuvaavalla, mutta toisaalta myös liikunnallisuuteen kannustavalla muistamisella. Kuvastakoon jokaiselle henkilökunnan jäsenelle luovutettava muisto juhlavuodesta sitä positiivista energiaa, joka pelastuslaitoksen henkilöstössä on ja jota se edelleen käyttää kuntalaisten hyväksi. Muistamisvaihtoehdot kustannuksineen esitellään lautakunnalle kokouksen yhteydessä

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää juhlapäätöksenä huomioida henkilöstöä aikaa kuvaavalla ja liikunnallisuuteen kannustavalla muistamisella. Pelastusjohtaja valtuutetaan toteuttamaan hankinta määrärahojen puitteissa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAlanko Kari
tiedJyrkkänen Vesa
tiedKaituri Juho
tiedKontio Mika
tiedLahtinen Timo
tiedLeino Kari
tiedLindström Torbjörn
tiedNenonen Petri
tiedSainio Jari
tiedSoininvaara Pertti
tiedSärmä Mikko
tiedTassila Petri
tiedViljanen Mika
tiedVirto Juha